MotoNews.pl

Cisnienie w oponach Corolka ??????????????????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Jakie ciśnienie powinny mieć koła przednie względem tylnich??
Mam corolke 2000 (jeszcze tą żabę-przejściówka) silnik 14 vvti.
I tak: opony to 165/70 r 14. Zmierzyłem cisnienie po kupnie i bylo 1,7 przod i 1,7 tyl - jak dla mnie flaki bo na nierównościach kicha była, po prostu za mało powietrza koleś miał.

Wszyscy mi tłuką wokół ze ciśnienie tyl ma byc 2,2 a przod 2. Jak dla mnie to bzdura bo wtedy jezdze jak wozem drabiniastym. jak mam 2,0 z przodu i 2,0 z tyłu tez nie jest najlepiej, troche twardo. Najlepiej mi sie prowadzi jak mam 2,0 z przodu i 1,8 tył. Więc kto bedzie mądry i fachowo mi to wyjaśni????????????

I jeszcze spytam jak się to bedzie miało kiedy przyjdzie zima i założe zimówki?????????????

Cytat:
2006-10-19 23:04:55, TomCorolka pisze:
Witam! Jakie ciśnienie powinny mieć koła przednie względem tylnich?? Mam corolke 2000 (jeszcze tą żabę-przejściówka) silnik 14 vvti. I tak: opony to 165/70 r 14. Zmierzyłem cisnienie po kupnie i bylo 1,7 przod i 1,7 tyl - jak dla mnie flaki bo na nierównościach kicha była, po prostu za mało powietrza koleś miał. Wszyscy mi tłuką wokół ze ciśnienie tyl ma byc 2,2 a przod 2. Jak dla mnie to bzdura bo wtedy jezdze jak wozem drabiniastym. jak mam 2,0 z przodu i 2,0 z tyłu tez nie jest najlepiej, troche twardo. Najlepiej mi sie prowadzi jak mam 2,0 z przodu i 1,8 tył. Więc kto bedzie mądry i fachowo mi to wyjaśni???????????? I jeszcze spytam jak się to bedzie miało kiedy przyjdzie zima i założe zimówki?????????????

Czy na klapce od wlewu paliwa lub na slupku lub progu od drzwi kierowcy nie masz naklejki z cisnieniami ? ... tam bedziesz mial wszystko czarno na bialym. np. u mnie w samochodzie jest tak: 2.3 przod 2.1 tyl , no ale to nie rolka.

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2006-10-19 23:13:23 ]

i tu jest problem w VW sa takie naklejki i na klapce od wlewu paliwa i na slupku drzwi i chyba kazdy samochod tak ma - a ja zamiast tego mam jakies badziewne naklejki-reklamy toyota assistance czy jakie cholerstwo, juz szukalem - ni ma

Cytat:
2006-10-19 23:19:23, TomCorolka pisze:
i tu jest problem w VW sa takie naklejki i na klapce od wlewu paliwa i na slupku drzwi i chyba kazdy samochod tak ma - a ja zamiast tego mam jakies badziewne naklejki-reklamy toyota assistance czy jakie cholerstwo, juz szukalem - ni ma

Dziwne , mialem Toyote Carine i byla nalepka na slupku. No nic nie martw sie, napewno sie dowiesz jak przyjdzie jakis uzytkownik E11

Ojczulek w swojej E11 ma 2.2 z przodu i 2.0 z tyłu.

W schowku pasażera powinna być naklejka z informacją o ciśnieniu.