Midland 1001 + hustler IC100-magnes czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym zakupić powyższy zestawik ze względu na niską cenę ok 330 zł. zestawik chce uzywać głównie na trasie, interesuje mnie zasięg max 6-8 km.
Na względzie miałem m.in. dł. anteny do max 1,2m (myslałem na Sirio ML-145, ale jest za długa)
Poradźcie proszę czy warto ?? Z góry wielkie dzięki

Zamiast tego kup Unidena 510XL + antena Hustler, albo jeśli masz kasę Uniden 520 XL.
Ja osobiście mam Unidena 510XL z Hustlerem i spusuje się super Szkoda tylko że niema RF-gaina zato 520 go ma. Ja z radyjka kożystam na trasie a RF-gain przydaje się w mieście. Jakość nadawania i odbioru jest jepsza niż u Midlanda 1001.
Co do anteny to zastanów się raz jeszcze nad Sirio ML-145. Gdybym miał teraz zmieniać antenę wybrał bym którąś ML-145 (Sirio lub President)

A ja mam własnie taki zestaw, jak w temacie. Po kilku miesiącach używania mogępowiedzieć, że zestaw spisuje się bardzo dobrze. Fakt, szumi trochę, ale poprzykręceniu RF da się żyć. Od znajomych wiem, że słychać mnie bardzo czysto, nawet z większych odległości- 3-5 km w mieście i do10 kmw otwartym terenie. Ja osobiście polecam ten zestaw.

73

Przem

Z tego co wiem to Midland 1001 nie posiada filtra ANL. Znaczy to że pracę radia może zakłucać działający silnik lub jakieś urządzenie elektryczne. Na forum jest post gdzie po włączeniu wycieraczek zakłucona zostaje praca radia CB Midland + antena hustler.
Oto link: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=162627&c=171&f=57

Ja Ci mówie kup Unidena i będziesz zadowolony

Dzięki za pomoc. Moim marzeniem jest Uniden 510 (520) + ML-145, bo to naprawde dobry zestaw, tylko jak cos jest dobre to kosztuje (450-500 zł), a na to mnie nie stac w tej chwili. Dodatkowo Unideny poszły w cenie w górę, bo podobno wycofują je z rynku. A wiadomo jak popyt przewyższa podaż to drożeje.
Zdecydowałem, że poczekam z miesiąć i kupuję 520+ML.
Mam jeszcze pytanie, gdzie na Górnym Śląsku jest dobry warsztacik który stroi anteny i gdzie ewentualnie mozna poszukac pomocy technicznej?

Najlepiej byś zrobił jakbyś kupił szybko samo radio Unidena(jeśli nie masz kasy na wszystko) a jak uzbierasz resztę to dokupisz antenę.
Sam wiesz że na rynku pozostała resztówka tych radyjek - oczywiście mówie o nowych.

Polecam Ci abyś poczekał do weekendu (czyli do takiego dnia jak dzisiaj) i śledził aukcje na Allegro.
Dlaczego do weekendu już Ci wyjaśniam. Skoro Uniden stracił homologację, administratorzy allegro uznają ten produkt jako "nielegalny" i aukcje są usuwane - mówie tu o modelach 510 i 520. Jeżeli któryś z urzytkowników allegro (inny sprzedający) nie podpie...li sprzedającego to aukcja zostaje dłużej niż na weekend.

Więc jak pisałem wcześniej, w weekend zdaza się że pojawiają się jeszcze zestawy Uniden + np. Hustler za okazują cene. Sam widziałem jakieś 2 tygodnie temu Unidena 510 + Hustler za 380zł (z tego co pamiętam).

Mimo że jestem uzytkownikiem takiego zestawu polecam abyś raczej kupił sobie zamiast anteny Hustler jakąś ML-145 (dają czystrzy sygnał)

Owocnych łowów kolego
Pozdrawiam

otóż to a Midlanda sprzedaj

Zestawik zakupiony: Uniden 510 XL + Wilson Little Will magnes. Jeszcze czekam na antenkę z allegro.

Prosze o info od CB-raków z Zabrza lub okolic:
Umówiłem sie wstępnie na zarobienie końcówki i ustawienie SWR-a w Adampolu na Mikulczyckiej w Zabrzu.
Czy w/w serwis jest godny polecenia? Jeśli nie to jaki?

Cytat:
2006-10-31 07:46:30, bzyq_74 pisze:
Zestawik zakupiony: Uniden 510 XL + Wilson Little Will magnes. Jeszcze czekam na antenkę z allegro. Prosze o info od CB-raków z Zabrza lub okolic: Umówiłem sie wstępnie na zarobienie końcówki i ustawienie SWR-a w Adampolu na Mikulczyckiej w Zabrzu. Czy w/w serwis jest godny polecenia? Jeśli nie to jaki?

kolego zarobienie koncowek to 5 minut z pałza na cygareta a tak na powaznie adampol jest ok tylko nie daj z siebie zedrzec wiecej niz 30 zł za strojenie te 30 to chyba teraz norma w okolicach katowic i osciennych ale spotkałem sie juz z suma 60zł wiec uwaga na naciagaczy

Witam,
to nieźle czeszą kasę w waszych stronach. U nas w Lublinie zestrojenie antenki chodzi po 10-15 PLN.
Pozdrawiam wszystkich na forum.

Zestroiłem swój sprzęt, śmiga dobrze - próba na trasie do Wawy. Na trasie zasięg dobrze słyszalny do 10-12 km, w mieście Wawa zbierał dobrze do 5 km, co potwierdziły mobilki-wilki. Za zarobienie końcówki i strojenie dałem razem 50 zeta (utargowane z 70 zł ). To prawda zdzierają - wzrasta popyt na radyjka to i cena rośnie. Swoją drogą nie chciało mi sie szukać tańszego fachowca. Zaoszczędziłbym 20 zł a stracił czas i benzynę.