Belka RS zamontowana :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... jaak w temacie .... dziś zamontowałem w swoim Essie tylną belke od RSa z tarczami hamulcowymi .... .......... wielkie dzięki dla MIGDAŁa 6 ..... za udostępnienie garażu ..... footki będą jaak Piotr je wrzuci .....

.... na razie nie mam ręcznego ... czekam na linke od Borysa ....

... z mioch spostrzeżeń wynika że belka od RSa jest odrobine węższa ... i do tego jest niższa ... około 1 cm ...

opowiadaj lepiej czy duzo lepiej hamuje, bo chce do siebie zakladac tylko mysle czy moze na samych tarczach sie skonczy czy calosc juz wymienic. narazie szukam zaciskow pod klocki, a reszta jakos sie znajdzie...

no to kilka fotek wrzuce , niekrzyczcie że brzydkie bo sprzet kiepski do robienia był

dokładniejszy opis prac niech zrobi ten co to wszystko wymyślił

DAWCA ZNACZY SIE BELKA

ZACZYNAMY

OSTATNIE CHWILE STAREJ BELKI

ODRAZU LEPIEJ WYGLADA

DO Vince'a MU JESZCZE DALEKO

PO ZMIANIE BELKI PRZYSIADL TROCHE

MA NOWE TARCZE Z PRZODU TO SIE WOZI

NA KONCU TRZEBA BYłO CO ZJESC

halo halo !!
co wy jedliscie??wyglada bardzo smakowicie ...
mozna prosic o przepis i opis potrawy??

... mnie sie nie pytaj o przepis .... .... to Ojciec Migdała na koniec upichcił .....

.... co do siły hamowania ..... coś trzeba zrobić z korektorem/reduktorem siły hamowania ..... albo wrzucić pompe od RSa ..... bo tyl ma za mało siły .....

a co to za twarz widac na fotce pt. ostatnie chwile starej belki? wyglada jak jakis duch

to jest SwIeTyY Duch

Cytat:
2006-10-22 11:58:21, p_s_y_c_h_o pisze:
halo halo !! co wy jedliscie??wyglada bardzo smakowicie ... mozna prosic o przepis i opis potrawy??

musisz prawa autorskie na przepis opłacić

Cytat:
2006-10-22 01:20:37, Bandziorno pisze:
narazie szukam zaciskow pod klocki

Jak chcesz to mam. odezwij sie na prv jak cos bo tutaj to mi pewnie umknie.

super, gratulacje!! tarcze z tylu ladne ale z przodu jeszcze ladniejsze

Cytat:
2006-10-22 01:20:37, Bandziorno pisze:
opowiadaj lepiej czy duzo lepiej hamuje, bo chce do siebie zakladac tylko mysle czy moze na samych tarczach sie skonczy czy calosc juz wymienic. narazie szukam zaciskow pod klocki, a reszta jakos sie znajdzie...

Jak nie chcesz sobie robić kłopotu to stanowczo odradzam, tym bardziej że nie licz na większą siłe chamowania, pomyśl o dodatkowym wydatku na linke bo rs ma inna i o tym że nawet jak zmienisz tarcze i klocki pozostana ci stare okładziny od ręcznego więc szału nie będzie....a co do kupna uzywanych no cóż.... czasem jeszcze okazuje sie że jest zapieczony któryś z tłoczków a nie ma możliwości nabycia takowych i gumek uszczelniających.
Konkluzja jest taka RS-owym belkom mówie stanowcze nie,

Cytat:
2006-10-22 16:45:51, Remarq pisze:
nie ma możliwości nabycia takowych i gumek uszczelniających

Prosze Cie, nie siej zametu, jak nie wiesz.

Cytat:
2006-10-22 22:05:42, mazzi19 pisze:
Prosze Cie, nie siej zametu, jak nie wiesz.

gumki reperaturki tak same tłoczki nie-mój bład że nie umiesciłem przecinka i nie sieje zamentu bo od tygodnia szukałem,prosze cie....

PS: Drogi Mazzi jeżeli można to prosze o padanie ceny i adresu sklepu oraz twojego numeru konta na który zaraz robie ci przelew a ty mi to podeślesz....bo widze jako jedyny jesteś w posiadaniu takowych (zakładam że wiesz o jaką średnice i wysokość chodzi a do tego nie będa to tłoczki z zestawów naprawczych mercedesa tylko orginały lub zamienniki Forda)
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Remarq dnia 2006-10-22 22:59:45 ]

Cytat:
2006-10-22 16:45:51, Remarq pisze:
Jak nie chcesz sobie robić kłopotu to stanowczo odradzam, tym bardziej że nie licz na większą siłe chamowania, pomyśl o dodatkowym wydatku na linke bo rs ma inna i o tym że nawet jak zmienisz tarcze i klocki pozostana ci stare okładziny od ręcznego więc szału nie będzie....a co do kupna uzywanych no cóż.... czasem jeszcze okazuje sie że jest zapieczony któryś z tłoczków a nie ma możliwości nabycia takowych i gumek uszczelniających. Konkluzja jest taka RS-owym belkom mówie stanowcze nie,

moze i masz racje... wstepnie zajme sie przodem tj tarcze od RST byc maybe nawiercane wiec szukam zaciskow do nich
zobaczymy czy wystarczy...

Cytat:
2006-10-22 23:04:10, Bandziorno pisze:
moze i masz racje... wstepnie zajme sie przodem tj tarcze od RST byc maybe nawiercane wiec szukam zaciskow do nich zobaczymy czy wystarczy...

mam na sprzedaz zaciski do RS...... w razie czego priv lub gg

Cytat:
2006-10-22 12:13:46, SwIeTyY pisze:
... mnie sie nie pytaj o przepis .... .... to Ojciec Migdała na koniec upichcił ..... .... co do siły hamowania ..... coś trzeba zrobić z korektorem/reduktorem siły hamowania ..... albo wrzucić pompe od RSa ..... bo tyl ma za mało siły .....

u siebie nie montowałem korektora, pompy też nie zmieniałem i hamował bardzo dobrze

Jak nie zamontujesz korektora to hamulce sa mocniejsze - jego zadaniem jest ograniczac. Ja go nie mialem i bylo ok.
A co do pompy to nie wiem -moze ijest wydajniejsza

... tzn u mnie od razy przy pompie sa reduktory .... jak je wyrzuce to mi przewodów nie starczy ..... a druga sprawa jest taka że lewy przód mi mocniej hamuje ..... myślicie że to kwestia odpowietrzenia ....

Cytat:
2006-10-23 06:55:15, Seba pisze:
Jak nie zamontujesz korektora to hamulce sa mocniejsze - jego zadaniem jest ograniczac. Ja go nie mialem i bylo ok. A co do pompy to nie wiem -moze ijest wydajniejsza

seba jak rozebrałem rs-a to sprawdziłem że miał dokładnie taką samą pompe hamulcową i taki zam układ abs identyczne numery i nawet podłaczyłem to do 1,6 na próbe, jedyna inna rzeczą były większe tarcze hamulcowe i oczywiście zacisk

... a może ktoś fotke strzeli pompy hamulcowej w RSie .... wtedy wszystko będzie jasne ....