Wymiana sprężyn w Pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie jak krok po kroku wymienić tylne sprężyny w Ponym?Pytam bo w czwartek biorę się za wymianę i nie wiem jak do tego podejś.Proszę o jak najwięcej przykładów.

W tym temaci masz linka do kolejnego

Sam wymieniac i nie wiesz jak = Nie rób tego !!
Polecam zakład "kowalski" - taki gdzie robią resory i spreżyny - niepolecam koreańskich spreżyn szczególnie na tył.
Pozdrawiam.
Misio

Cytat:
2006-10-24 00:51:39, _Misio_ pisze:
W tym temaci masz linka do kolejnego Sam wymieniac i nie wiesz jak = Nie rób tego !! Polecam zakład "kowalski" - taki gdzie robią resory i spreżyny - niepolecam koreańskich spreżyn szczególnie na tył. Pozdrawiam. Misio

sprezyny juz mam tak jak pisales od zastawy z przednich mcpersonow chodzi mi tylko jak je wymienic?w maluchu wymienialem ale w ponym nie wiem jaka jest kolejnosc

Powiem tak - maluch to maluch a pony to jednak wieksze autko.
Przyuszczam ze bez filozofi (pewnie tak jak przy maluchu) - byle był dobry ściagacz do spreżyn. Bo tu bez niego chyba sobie nie poradzisz
Rozumiem że masz je przyciete na odpowiednia długosć lub bedziesz docinał "na miejscu"??
Pozdrawiam.
Misio

Z tyłem nie ma problemu! odkrecasz amortyzator, opuszczesz belke na dół jak masz jakis sciagacz to jest pomocny i sama wychodzi spręzynka

Jak dla kogoś kto odróżnia klucz od śrubokręta to nie powinien być żaden problem. Wymienialem w moim ponczku niedawno razem ze znajomym i obyło się nawet bez sciągacza. rzydatny był tylko 2 lewarek, którym po założeniu spręzyny trzeba było "podwindowac" belka aby przykręcić amorek.