| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-10-24 02:42:33 1. od czego zależy to, że u jednego i tego samego człowieka jednego dnia oczy mają bardziej nasycony kolor, a dnia innego są bardziej przygaszone (w sensie mniej intensywnie kolorowe) ?
Ja to narysuje, żeby nie było wątpliwości o co chodzi: np. poniedziałek:
np. wtorek:
2. od czego zależy zjawisko posiadania różnych smaków podczas gdy nic nie jemy, nic nie pijemy, tylko siedzimy i nagle mamy wrażenie że czujemy jakiś smak? że niby co...? (to bym narysował, ale wtedy nikt nie zrozumie o co mi chodzi )
[ wiadomość edytowana przez: nds dnia 2006-10-24 02:43:12 ] |
profil-usunięty | 2006-10-24 07:06:58 co paliles? |
Lisu F&F Sympatyk Volvo V40 Włocławek | 2006-10-24 07:29:20 ad.1 - od koloru oka
ad.2 - od mózgu Moje pytania: 1. Dlaczego psy mają mokre nosy ? 2. Po ile są bilety na koncert Vadera ? |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-10-24 09:05:51 Comar, nic nie palilem, po prostu się zastanawiam - nie doświadczasz takiego stanu na trzeźwo?
Lisu, ok, od koloro oka. Ale jak np. ja mam niebieskie oczy i jednego dnia one są błękitne a drugiego lazurowe to od czego to zależy?
A z moim drugim pytaniem jest tak: kiedyś jak byłem w szpitalu i dostawałem kroplówki, to miałem wrażenie jakbym czuł w gardle ich smak. To rozumiem. Ale czemu czuję smak bez bodźca smakowego? Chodzi o jakieś tam reakcje chemiczne zachodzące w moim organiźmie? Twoje pytania: 1. "Każdy zapach składa się z molekuł z których pies ( w przeciwieństwie do człowieka) czyta jak drodzy Państwo w tej chwili z monitora. Psi nos jest (lub powinien być mokry) ułatwia to wąchanie rozkładając molekuły i umożliwiając im kontakt z nabłonkiem węchowym." [źródło] 2. zalezy od tego gdzie graja. Przewaznie cena nie przekracza 20 zl /tak wywnioskowalem z tego co jest na google/ |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-10-24 09:24:46 oczy- niewyspanie, zmiana trybu zycia...
smak - czasem organizm daje nam znak ze czegos potrzebuje i informuje to np w postaci smaku. moje pytanie - czy istnieje milosc ? |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2006-10-24 09:31:08 Dziewczyna z chłopakiem wpadli do pubu na parę drinków. Siedzą, dobrze się bawią,
i nagle kobieta zaczyna mówić o nowym drinku. Im więcej o nim mówi, tym bardziej się podnieca i w końcu namawia chłopaka, aby go skosztował. Chłopak się zgadza i pozwala, by zamówiła mu tego drinka. Barman podaje drinka i umieszcza na stole następujące składniki: solniczkę, kieliszek śmietankowego likieru Baileys oraz kieliszek soku z limonki. Chłopak patrzy na składniki z głupią miną, więc dziewczyna mu tłumaczy: "Po pierwsze, sypiesz trochę soli na język, po drugie - wypijasz kieliszek Baileya i trzymasz w ustach, a następnie zapijasz wszystko sokiem z limonki. " Chłopak, pragnąc zadowolić dziewczynę, robi to, co mu kazała. Sypie sól na język - słone, ale OK. Dalej idzie likier - gładki, aromatyczny, bardzo przyjemny... Wporzo! W końcu nbierze kieliszek z limonką... W pierwszej sekundzie uderza go w podniebienie ostry smak soku z limonki, w drugiej sekundzie Baileys się zwarza, w trzeciej -słono-zwarzono-gorzki smak daje mu w przełyk. To wywołuje, oczywiście, odruch wymiotny, ale nie chcąc sprawić dziewczynie przykrości, przełyka z trudem. Kiedy udaje mu się opanować, obraca się do dziewczyny. Ta usmiecha się szczerze i szeroko: "I jak ci smakowało?" poczym dodaje z uśmiechem, "ten drink ma nazwe Zemsta Za Loda" to tak o smakach
----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-10-24 09:38:19 nie mów ze probowales ? |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-10-24 09:42:59 no to dalej lecimy. dlaczego gazuję dziś auto ? |
Lisu F&F Sympatyk Volvo V40 Włocławek | 2006-10-24 09:44:22 Gazujesz bos gazownik - poza tym gaz kosztuje 2,05zł a bena 4 A do wożenia dupy gaz sie nadaje. |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-10-24 09:45:58 na 3 gazach mozna jezdzic...
a takie pytanko - jak to jest ze jak nie masz roboty to nie ma zadnych ofert, a jak juz znajdziesz to oferty inne wala drzwiami oknami i szyberdachem ? |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-10-24 10:02:41 nie ma miłości, najpierw jest chemia (coś jakby stan euforyczny po speedzie), a potem wszystko zalezy od dwojga ludzi. Albo jest dobrze albo zle. Potem jest związek. I albo się szanujemy i chodzimy na kompromisy, albo jest samsex Cokolwiek by nie bylo ona i tak odejdzie...
Niektorzy zwiazek nazywaja miloscia i mowia ze milosc przezwyciezy wszystko. A potem wypisuja na forach ze to bujdy ![]() |
KASIACZEK Furious Girl TORUŃ | 2006-10-24 10:14:28
![]() |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2006-10-24 10:28:29 czru czru... odrosla trawa gdzie stał diabelski mlyn... po 4 latach wrocilas ale z kims.. wnet zrozumialem ze ja tylko trace czas... spalone mosty to najlepszy w zyciu start. |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2006-10-24 11:25:58 istnieje taka teoria
Efekt motyla (ang. butterfly effect) – anegdotyczna ilustracja zjawiska chaosu deterministycznego, tj. wielkiej wrażliwości zachowania układów nieliniowych na małe zmiany warunków początkowych. W tytułowej anegdocie trzepot skrzydeł motyla np. w Ohio może po trzech dniach spowodować w Teksasie burzę piaskową. Przykładami efektów nielinowych są zjawiska meteorologiczne, prognoza pogody, lub zmiany klimatu. [źródło] |
bartong44 F&F Sympatyk KABRJO Aaaaa | 2006-10-24 11:30:09 oko samo w sobie nie ma zadnej barwy, to migment nadaje mu koloru |
flapjck1 F&F Sympatyk mini urzut | 2006-10-24 11:32:46
ratujmy co sie da
ps: a co do smaku to pamietajcie ze wrazenia smakowe sa sprzezone z zapachem, sam smak to 4 podstawowe bodzce, reszta to zapach, stad sie bierze zjawisko braku smaku przy totalnym zakatarzeniu [ wiadomość edytowana przez: flapjck1 dnia 2006-10-24 11:37:20 ] |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-10-24 16:20:43 nds daj mi nr do twojego dilera ![]() |