MotoNews.pl

Nie daje prądu na wzbudzenie automatu rozrusznika!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj rozrusznik nie dostaje wzbudzenia po przekręciu kluczyka! Gdzie szukać przerwy?! Gdzie najczęściej pojawia sie problem?!
Które kable należy złączyc w kostce za stacyjka zeby odpalic?
Zaznaczam ze mam immo?!

Po przekreceniu klucza na zapłon wychodzi impuls ze stacyjki i słychac bzyczenie jakiegos przekaznika ale rozrusznik nie dostaje impulsu! Panowie co tam po drodze moze mieszac i gdzie tego szukac?! Moze chociaz schemat do 1,8 TD?

u mnie tez tak bylo..jak bzyczalo to u mnie pompka podawalo paliwo na rozruch ale nie krecil...pozniej przestal nawet bzyczec

okazalo sie ze skrzynka bezpiecznikow cos nie styka gdzies ...

A w TD jest elektryczna pompka czy to bzyczenie z czego innego bedzie?!

inna sprawa! zaraz kolo przegrody jest jakas wtyczka z okragłymi bolcami! pewnie w niej jakis zestyk. Przy tym był przełamany kabel. Zetknołem go i zaczoł palic ale za jednym razem nie wyłączyło mi rozrusznika i dopiero po odpieciu klemy przestał chodzic! Zdarzyło sie komus cos takiego kiedys?!

Wyciąg rozrusznik z automatem i sprawdź dokładnie automat, miałem tak ale w innym aucie ostatnio, problemem była sprężyna w automacie. Co do tego bzyczenia po włączeniu zapłonu przez 3 sekundy to jest pompka paliwa i gorzej by było jakbyś jej nie słyszał

Farow, co ci bzyczy? opisz dokładniej, co sie dzieje z rozrusznikiem, pyka coś w nim?

Problem rozrusznika juz rozwiązany, miałem przełamany kabel w tej wtyczce która jest zaraz koło przegrody, taka z okrągłymi wtykami! Powiedzcie mi tylko czy to zwykła wtyczka czy jest w niej jakis bezpiecznik albo cos?! No i pytanie czy jest jakis stycznik do rozrusznika?! Czy poprostu idzie kabel plusowy od stacyjki do rozrusznika bezpośrednio?!?! A jak jest stycznik to gdzie go szukac?! Ma ktoś schemat do TD?