| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Remus1 Omega Special Editio ... Wałcz | 2006-10-25 08:04:11 Witam
pytanko następująceh kwestii: w jaki sposób, nie uszkadzając samejgo włącznika można wyciągnąć/dotrzeć do włącznika podnośnika szyby przedniej kierowcy. Chodzi o ten włącznik umieszczony obok dźwigni zmiany biegów. Jest podświetlony. ale przestał z dnia na dzień reagować. Dzięki i pozdrawiam |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-10-25 09:31:33 Podważyć i wyjąć do góry. Następnie rozebrać. W trakcie rozbierania włącznika uważać na spierniczające blaszki
Nastepnie podegnij blaszki pod przyciskami. Jak nic z tego nie zrozumiesz, to szukaj w wyszukiwarce. Temat był na pewno wałkowany, powinny być fotki. |
damianw Szczecin | 2006-10-25 10:07:33 Dokładnie tak jak opisuje kuba
A powodem niedziałania mogą być przesunięte blaszki w kształcie trójkąta z czterema punktami styku (na każdym rogu po jednym i centralnie na środku, który w trakcie przyciskania zwiera obwód). Jak już wyciągniesz to przetrzyj delikatnie palcem z kurzu, osadź w plastkiku (ja od wewnętrznej strony dałem malutkie kawałki taśmy dwustronnej co spowodowało ułatwiony montaż i zabezpiecza przed przesuwaniem się)... Prosty zabieg
Pozdrawiam |
chasiek Omega A 2.0 kombi GL Sulejówek/Warszawa | 2006-10-25 15:28:31 Gdyby nie Los omegas bestiales
Ja też mam ten problem od zakupu jedynego słusznego auta. Wszystkie 3 szybki śmigają, ale kierowcy za cholere. Włącza się czasem jak poprzekręcam kilka razy stacyjką lub pobawie sie fotelami elektrycznymi. |