Założenie gazu, Poznań i okolice...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Postanowiłem zagazować moją czerwoną rakietę, byłem jakiś czas temu u Domańskiego, a dzisiaj jeszcze u dwóch innych gazowników. Silnik 1,6 EFi, plastikowy kolektor, butla w kole, u Domańskiego powiedzieli mi 2150 zł, myślełem, że da rade taniej, ale następni to tylko sekwencja!! Oba warsztaty 3600 zł ;( Dlaczego autoryzowany montażysta zakłada gen II , a inni naciągają ludzi na coś droższego od auta ??? Ma ktoś może sprawdzonych gazowników w P-niu czy okolicach.

z tego co pamiętam 1.6 CVH niema plastikowego kolektora

jak chcesz zalozyc gaz, lub zagazowac essa to zapraszam do zakladu mechaniki pojazdowej "u tofera" jest to w Luboniu.. na pewno znajdziesz sprawimy ze twoj samochod bedzie poruszac sie na THC itd... W dodatku profesjonalna obsluge zapewnie ja: i reszta mojej chorej ekipy

Ja mam kolektor plastikowy (chyba dobrze mniemam, że chodzi o to co jest na górze silnika )
p_s_y_c_h_o może ja zaczne jeździć na THC i będzie mi się wydawało, że mniej pali

Cytat:
2006-10-26 20:50:34, abraham2ooo pisze:
Ja mam kolektor plastikowy (chyba dobrze mniemam, że chodzi o to co jest na górze silnika ) p_s_y_c_h_o może ja zaczne jeździć na THC i będzie mi się wydawało, że mniej pali

plastikowy masz dolot do kolektora. sam kolektor ssący jest metalowy.

Czyli to co jest na zdjęciu w czerwonej ramce to nie jest kolektor ???

Cytat:
2006-10-26 21:13:18, abraham2ooo pisze:
Czyli to co jest na zdjęciu w czerwonej ramce to nie jest kolektor ???

to jest dolot, nie kolektor

Kurde w "maluchu" wiedziałem co jest co i gdzie to mniej wiecej jest a essinki jeszcze nie pojąłem

Nie... to nie jest kolektor...
To jest plastik doprowadzający powietrze do kolektora....
Na tym zdjęciu kolektora nie ma Ktoś go wykręcił...

Widzisz te szpilki wystające z prawj strony ???

Tam właśnie był założony kolektor ssący...

Nie znam silników forda (od weekendu mam pierwszego w życiu
ale zobacz u siebie...
Plastik powinien wchodzić w przepustnicę a przepustnica powinna być połączona właśnie z kolektorem ssącym. Podnieś maskę i zobacz czy jest plastikowy czy metalowy (stawiam na metalowy)...

Jeśli nikt Ci na forum nie odpowie jaki kolektor ma twój silnik to zrób zdjęcie swojej jednostki a Ci powiem

Pozdrawiam

Czekaj bo się zakręciłem.....
Te szpilki chyba są od kolektora ale chyba wydechowego....

Niech ktoś się wypowie kto ma taki silnik....

Tak to jest wydechowy ...

Ssący będzie pod tym plastikiem (dolotem) z lewej...

Poprawcie mnie jeśli się mylę....

To już chyba wiem gdzie to ...

[ wiadomość edytowana przez: abraham2ooo dnia 2006-10-26 22:57:51 ]

Wracając do tematu. Nie polecam Domanskiego. Partacze jak 150. Auto oby wyjechalo za brame. Wiem bo tam gazowalem. Szef niemily, gada z klientem w stylu "czego tu?". Poza tym kompletny brak profesjonalizmu.

O tym zakladnie poczytaj tu:
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=119921&c=0&f=38&orderby=desc&start=40

Nie polecam rowniez drugiego zakladu, w ktorym gazowalem. Jest opisany w tym samym watku co powyzszy.

Traz jak już wiem, że mam metalowy kolektor to zakładam BRC za 1900 zł znajomu polecił mi gazowników kawałek za kobylnicą niedługo będę zagazowany