MotoNews.pl

Wpływ na prace silnika a zatkane odpowietrzenie zbiornika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wpływ na prace silnika a zatkane odpowietrzenie zbiornika?

Jak otwieram wlew zbiornik zasysa powietrze jak smok
Czy może to mieć wpływ na prace pompy paliwa oraz całego układu zasilania? Auto jest na pełnym wtrysku 16V

Mam to samo ale nawet nie wiem czy to moze miec jakis wplyw na silnik czy cus tam

Normalne zjawisko bo uklad paliwowy pracuje jako uklad zamkniety-szczelny

Ale jest coś takiego jak zaworek odpowietrzający lub jakaś tam rurka która powinna odpowietrzac zbiornik??

Moim zdaniem ten zaworek jest w korku zbiornika mam czasami takie zjawisko ze po otwarciu korka (szczegolnie na dlugiej trasie)mam ssssyka.
Pomijajac temat parelat w stecz mialem ibizke odpowietrzenie sie zatkalo w korku ,jechalem na autostradzie ,autem zaczelo szarpac (niezbyt gwaltownie) a wskaznik poziomu paliwa spadld do zera i zaswiecila sie kontrolka rezerwy.
Final_cieknacy bak poszedl od podcisnienia nazgrzewie.

uklad paliwa (moin zdaniem) nie jest szczelny,ubytki paliwa z baku niwelowane sa pobraniem powietrza, w innym przypadku nastepuje podcisnienie,glownie dlatego przyczyna pekania bakow to tankowanie pod sam korek.

Tak ma byc ,silnik wciaga te opary paliw zeby bylo bardziej "ekologicznie ".Pompa paliwa ma pewnie wzieta poprawke na zroznicowanie tego cisnienia. "EKOLOGIA PRZEDEWSZYSTKIM"