Opony używane doradzcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posłuchajcie. Mam możliwość do kupienia za 150 zł komplet zimówek vikinga. Kolega jezdzil na nich w corolii ale gdy wsiadly 4 osoby za niskie auto bylo bo mial inny profil. Sa to opony VIKINGA z 2001 roku. Nie widzialem ich jeszcze ale cche sie was doradzic czy warto je wziasc czy dac sobie spokoj. I tak musze na zime kupic komplet opon bo nie mam ale moze dopiero za rok bym kupil. Problem w tym ze te opony sa z 2001 roku. Co wy na to na co patrzec przy ich ocenie. Nie wybieram sie w góry w tym roku wiec jazda raczej tylko po miescie. Pomożcie
Aha i to jest 175/65/14 a nie 185
[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2006-10-27 18:38:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2006-10-27 18:39:42 ]

Misiek, ja szczerze mówiąc polecam nowe Dębice Frigo za jakieś 600 PLNów za komplet.

Pięcioletnie zimówki będą już twarde, to chyba nie jest najlepszy pomysł.

ja mam 4 opony szewdzkiej firmy Gislaved Nord Frost II w rozmiarze 185/65/14 , mają jeszcze ponad 6 mm bieżnika, jakbyś chciał kupić. Chciałem kupić coś nowego, ale jak nikt nie będzie ich chciał to jeszcze ten sezon pojeżdżę.

Cytat:
Misiek, ja szczerze mówiąc polecam nowe Dębice Frigo za jakieś 600 PLNów za komplet.

Wiem Jaco zawsze do byłych aut jezdizlem na nowych frigo kupowanych na portalach ale kurde mam rozrzad niedlugo do roboty i sprzeglo wiec zastanawiam sie nad tym w zeszlym roku kupilem dwie zimowki uzywane ktore mi przebili niebylem bardzo z nich zadwolony

Cytat:
2006-10-27 19:27:00, misiekwwa pisze:
Wiem Jaco zawsze do byłych aut jezdizlem na nowych frigo kupowanych na portalach ale kurde mam rozrzad niedlugo do roboty i sprzeglo wiec zastanawiam sie nad tym w zeszlym roku kupilem dwie zimowki uzywane ktore mi przebili niebylem bardzo z nich zadwolony

Jacek ma rację...5 lat na zimówki to zbyt dużo

Nie mówi Ci "nie kupuj używek"...wiadomo..kasa to czynnik niekiedy decydujący...ale ..też jestem tego zdania...jeżeli zimówki ...nawet spoko mogą być używki ale max 2-3 letnie

Cytat:
2006-10-27 18:37:51, misiekwwa pisze:
Aha i to jest 175/65/14 a nie 185

No to by musiał być raczej 175/70/14 a nie 65

Kolego a moze jestes zainteresowany 2 x zimowe Matadory... jakis slowenski twor... ale jesli chodzi o jazde na nich to trzymaja lepiej od zimowych Debic. Przejezdzily na moim espero... 3 trasy (autostrada) i pare km po miescie, tzn z 7 moze 8 tys km, sa z zeszlego sezonu i na 100pln chetnie oddam...

Cytat:
2006-10-27 21:29:08, ETomek_GT pisze:
... jakis slowenski twor...

Raczej słowacki. Dawny oddział Baruma w Słowacji

Cytat:
Raczej słowacki. Dawny oddział Baruma w Słowacji

fakt...

Cytat:
2006-10-27 21:29:08, ETomek_GT pisze:
Kolego a moze jestes zainteresowany 2 x zimowe Matadory... jakis slowenski twor... ale jesli chodzi o jazde na nich to trzymaja lepiej od zimowych Debic. Przejezdzily na moim espero... 3 trasy (autostrada) i pare km po miescie, tzn z 7 moze 8 tys km, sa z zeszlego sezonu i na 100pln chetnie oddam...

Jak Misiek nie bedzie chciał to ja biorę.

Cytat:
2006-10-28 19:53:42, slawekk pisze:
Jak Misiek nie bedzie chciał to ja biorę.

Pewnie nie tylko Ty bierzesz...ale Tylko Ty się przyznałeś !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-10-28 20:43:25 ]

Cytat:
2006-10-28 20:18:19, bogdan1 pisze:
Pewnie nie tylko Ty bierzesz...ale Tylko Ty się przynałeś !

Nie ja nie biorę. Zastanawiam się nad nowymi zobacze te vikingi ale chyba wezme nowe. ( opony )

ETomek, bedziesz może za tydzień na imprezie FSO?
Może moglibyśmy sfinalizować oponki?

Cytat:
ETomek, bedziesz może za tydzień na imprezie FSO?
Może moglibyśmy sfinalizować oponki?

Sorki ale Navi byl pierwszy na privie... oponki sprzedane...

Sluchajcie a co uwazacie na taki temat dotąd jak jezdzilem na zimowkach to na debicy frigo lub frigo 2. Ale teraz na jednym z portali oponiarskich jest promocja na pirelli sa tansze od debicy. Czyzby byly gorsze??? Podslylam link zobaczcie i doradzcie:Opony Pirelli

przecież misiek wy w warsiafie śniegu praktycznie nie macie, a opony te są typowo na śnieg.

dlatego sie pytam bo sa tansze od debic, ale czy nie bedzie hu... na asfalcie ze bede je slyszal jakby mi lozyska siadly?