DZIWNY DŹWIĘK z silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, od kilku dni w moim essim 1.8 TD pojawił się dziwny dźwięk spod maski. Konkretnie, jak by jakieś paski które się kręcą, ocierały się o coś...sam nie wiem jak to opisać. Ze środka słychać jak by z prawej strony. Troche piszczy pasek klinowy, od ostatniej pięknej pogody i wilgoci...ale czy ktoś wie o co chodzi z tym szumem, jak by nienaoliwione coś przy paskach...trapi mnie to, dziwnie brzmi...

zdarzyło się Wam coś takiego ?

czy ktoś zna jakiś dobry warsztat dla dieslów w Łodzi ???

Jak to rodzaj skrzypienia to ja tez tak mam w 1.6 16v zastanawiam sie czy to paski czy moze lozyska do dzis nie doszslem do tego.

a jak długo z tym jeździsz ?? to raczej nie skrzypienie...po prostu słychać jak się paski kręcą, a wcześniej tak nie było ...

Hm... zauwazylem to 3 -4 miechy temu bylem u mechanika z inna naprawa powiedzial zebym sobie do glowy nie dobieral ,ale jakos tez mi to nie daje spokoju ,jestem po wymianie paska napedowego (alternator wspomaganie)ale nie ma zmiany dlatego i te lozyska do glowy mi przyszly (choc dla lozyska to nietypowy dzwiek)
Ale pracuje nad tym

jeśli wpadniesz na coś, daj proszę znać. ja nie chce narazie iść do mechanika, bo mi zacznie wynajdywać cuda, a na to szkoda kasy. sam dojdę o co chodzi. chociaż tak czy inaczej przydałby mi się namiar na jakiegoś dobrego dieslowego mechanika w Łodzi, konkretnego specjaliste, a nie takiego, co to wynajdzie dziurę w całym byle zarobić.