MotoNews.pl

Wartburg-WYCZYN :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zajezdzam dzis do Maydaya i co widze nie ma deski rozdzielczej w jego bolidzie No i zaczeło sie kombinowanie jagby ja tu zmienic??? Po długiej debacie doszlismy do wniosku ze deska bedzie zrobiona z blachy ocynkowanej (Ryflowana była by znacznie drozsza wiec ocynk tez bedzie dobry )potem co zrobic z zegarami??? I wpadlismy na pomysł zeby montnac zegary z poldka (stary typ takie kwadraciaki bo akurat takie posiadałem dooam ze sa białe)i obecnie trwa mozolne pasowanie elementow zobaczymy co z tego wyjdzie Mam jeszcze zegary z CC w obudowie od malucha liftinga moze cos z nich skabinujemy polecam taka zabawe To dobre na szare komorki bo trzeba sie napocic

Szacuneczek

Zajebisty pomysł z tą blachą, osobiście jeszcze u nikogo czegoś takiego nie widziałem. Mam taką propozycje, żeby zrobić centralnie obrotomież, a taki malutki prędkościomież. Nie wiem jak warunki techniczne na to pozwalają, ale taką mam wizję Mayday i inni co wy na to?

andre_ dobrze gadasz tylko taki duży obrotomierz przed kierowcą a szybkościomierz gdzieś na środku bo to moze fajnie wyglądać

Andre dobry pomysł jak miałem malucha to zamontowałem obrotomiez od scigacza to był od hondy skale mial do chyba 11 tys ale go niepodłaczyłem bo był na linke a predkosciomiez miałem od starego vw ale działał kontrolki były takie uniwersalne kolorowe lampeczki a przełaczniki metalowe gora dol. wygładało to fajnie polecam jagbys potrzebował pomocy w montazu lub podłaczeniu elektryki to daj znac W warburgu na chwile obecna jest juz zamontowany zegar z poldka i czesciowo decha jest obłozona blacha ale bedzie obita materiałem do kolumn takim fajnym z giełdy w kolorze kubła czyli niebieskim mayday powinien teraz kupowac ten materiał na giełdzie Powinno to dosc fajnie wygladac mam taka nadzieje bo cała decha jest juz pocieta i ponawiercana i chyba z 50 nitow juz jest - zobaczymy

Szacuneczek

ciekawe co tan mayday jeszcze przerobi.a kiedy sie bierzecie za zewnatrz??przud i tyl to co mi moowiles??

Ja to bym chciał w ogóle zrezygnować z deski rozdzielczej, ale to chyba jest nielegalne . Jak ktoś wie to prosze o odpowiedź, bo nie mam kasy na mandaty.

Andre co do dechy to niewiem czy jest to legalne czy nie musisz zasiegnac fachowej porady Mef spoko nigdzie sie nie pali trzeba odłozyc troche gotowy i zrobi sie z zewnatrz

Szacuneczek

Jak tam ida prace nad Warczyburgiem???
Misiek,pisales cos o niebieskim materiale do obicia.Gdzie to mozna kupic i jaki jest koszt???
dzieki

Ja miałem kiedyś gazetke w której był zajebisty wardburg (różowy albo fioletowy) na fajnej feldze i miał zderzaki dopasowane od SKODY i musze przyznac że mi sie spodobał

wilu podskocz na gierdle RTV(komuterowa) i kup material do obicia glosników.z tego co wiem to Mayday tak bedzie robil

Ostatnio bylem na gieldzie i mieli tylko czarny albo szary.Moze beda jeszcze mieli niebieski

Wilu materiał bedzie z giełdy tak jak pisał Mef dlatego ze najlepiej sie go kładzie jak nie było to napewno sie pojawi Bo wczesniej bywał.Krzychu wiem o ktorego ci chodzi widziburga tamten to była zupełna miazga

Szacuneczek

Ja szukam takiego materialu zeby polozyc go na tylna polke.Tylko nie wiem czy niebieski bedzie pasowal do reszty wnetrza.Jak myslicie??A moze po prostu dac czarny??A tego warczyburga to mam gdzies w gazecie.To bylo w "Auto dzis i jutro"Za czasow jak jeszcze cos ciekawego pisali o tuningu.Teraz jest kompletna klapa.warczyburg byl jakiegos niemca i to byl ten stary i silnikiem dwusowa.Niezle przerobiony.Silniczek tez niczego sobie tam byl.w sumie dwusow ale mial jakies sportowe gaziki i inne pierdoly.Musial niezle wymiatac jak na takiego starego dziadka

Willu kolor to rzecz gustu. Czarny zawsze i do wszystkiego pasuje a z białyum nadwoziem to powinno fajnie sie komponowac. Co do tego warczyburga to fakt był zaje... miał bajery chyba wtryski i sonde lambda z golfa 2 ale był full wypas razem z zabudowa audio w bagazniku

Szacuneczek

musze sie nad tym zastanowic powaznie Pewnie jednak wygra standard czyli BLACK.A jak tam postepy przy pracach nad warczyburgiem Maydaya??Pewnie juz jest WRC-owka jak sie patrzy

Teraz dopiero zacznie sie zabawa na maxa bo bedzie wiecej czasu na to Powinismy zrealizowac nasze plany wiec zobaczymy Narazie i tak jest sporo juz zmienione:kubeł, osadzony,wydech,deska prawie skonczona jeszcze tylko obic i podpiac reszte wskazników a potem blaczarka-zobaczymy

Szacuneczek

A mozesz zdradzic jakies szczegoly odnosnie efektu koncowego??Jakie macie cele do osiagniecia??

Planowana jest całkowita zmiana wygładu z przodu podwojne okragłe lampy+ 4 halogent wprofilowane w pas przedni i maske. I tyl podwojne albo potrojne okragłe lampki najlepiej białe zobaczymy mam juz koncepcje jakich uzyjemy lamp i zobaczymy.

Szacuneczek

ja tez szukam jakihs ladnych lampek do tylu.Tylko nie wiem od czego je dopasowac.W najnowszym GT jest espero ze swiatlami od Autobusu neoplan i wygladaja super.Chcialbym takie cosik u siebie zalozyc lub cos podobnego.Mozna od jakiejs ciezarowki zalozyc ale one beda pomaranczowo czerwone a to troche nieteges.A wy skad wezmiecie lampki??

Wilu ja widziałem na czeskiej stronie zajebista skode jasno niebieską i miała z tyłu okragłe światła i musze powiedzieć ze wyglądała super