Kontrolka zegarka w E-39 z 99`

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemanko!
Jestem posiadaczem 525 serii E-39. Z tego co wyczytałem w necie symbol zegarka (obok diód inspekcji) oznacza że należy wymienić płyn hamul. Spoko nie jest to żaden problem ,z tym że gdzie do jasnej ciasnej jest zbiorniczek z płynem hamulcowym???-albo całkowicie padło mi na gały albo jestem ślepy bo pod machą nie mogę go nigdzie przylukać. Proszę pomóżcie!!!!-a i jeszcze jedno czy po ewentualnej wymianie płynu (jeśli zlokalizuje zbiorniczek)trzeba będzie coś jeszcze wykasować jeśli tak to jak to zrobić?
Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich beemiarzy!!!

Zbiorniczek od płynu w e-39 znajduje się (stojąc przodem do auta) pod prawym filtrem przeciwpyłkowym, konieczny jest jego demontaż i chyba nawet całej obudowy, wyjmij filtr p. pyłkowy i zobacz jak to wygląda dalej.

Dalej po odkręceniu filtra, będzie Ci potrzebny klucz ambuł i będzie napis LUKAS i tam będzie zbiorniczek , też miałem taki problem , pozdrawiam!

Dzięki chłopaki!!
Faktycznie tak jak napisaliście w E-39 zbiorniczek płynu hamul. znajduje się w komorze silnika pod filtrem p.pyłkowym po stronie kierowcy. Zeby sie do niego dobrać należy zdemontować kpl.obudowę filtra klimy.
Płyn już wymieniłem, tak jak należy z odpowietrzeniem wszystkich zacisków, ale co dalej z kontrolką zegarka obok inspekcji?-czy faktycznie jest to powiązane z układem hamulcowym??-czy macie jakiś pomysł na to by się nie zaświecała??? (prócz wyjęcia żarówki oczywiście Niby znalazłem post od KORNAT-a ale Ty masz E-34 525 a ja E-39 525 99`. Czy w/w kontrolkę tak samo się i u mnie kasuje pin 7 na mase??-proszę o podpowiedź,pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: ZULEK6 dnia 2006-11-01 00:16:25 ]