PROBLEM Z BANKOMATEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Piszę na tym forum bo tutaj najwięcej ludzi.
Miałem wczoraj taką sytuację:idę sobie do bankomantu co by wypłacić kasę.Włożyłem kartę, a ten myśli, myśli aż w końcu pokazuje komunikat,że z powodu awarii bankomatu transkacja nie może być zrealizowana.Myśle sobię ok. i idę do drugiego ale na koncie pieniędzy już nie mam.W moim banku powiedzieli,że u nich widać,że transakcja była dokonana i jedynie mogę złożyć reklamację, którą rozpatrzą najmarniej w ciągu 14 dni i albo pozytywnie albo negatywnie.
I teraz moje pytanie: czy miał ktoś kiedyś podobną sytuację a jeśli tak to jak to się skończyło??Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi bo to były wszystkie moje pieniądze jakie miałem>
Z góry Dzięki..

[ wiadomość edytowana przez: Inferno dnia 2006-10-31 14:50:14 ]
[ powód edycji: edycja tematu ]

przede wszystkim, jak chcesz, by ktoś tu Ci odpowiedział, to pisz dokładnie, o co chodzi w temacie wątku. Tak, jak napisałeś to temat rzeka ("może ktoś wie?") i niewielu bedzie się chciało otworzyć topic.

Sorry z tym tematem ale średnio się orientuje w tym forum a poza tym taki mam mętlik w głowie i nie wiem co mam zrobić.Może to dlatego.

Hmm głupia sprawa . Nie pozostaje nic innego jak tylko pędem złożyć reklamację, żeby potem jej nie odrzucili twierdząc, że za późno itd. itp. Jak bedą podliczać kasę w bankomacie to powinni zauważyć, że jest różnica między dokonanymi transakcjami a stanem banknotów w kasetkach.

Nic innego na myśl mi nie przychodzi.

mialem cos takiego dwa lata temu gdzies przed swietami... wlozylem karte i padl nagle system... karte mi wyplulo ale kasy na koncie juz nie bylo... Udalem sie natychmiast do banku i uslyszalem text o skladaniu reklamacji... No wiec mowie ze chce ja wlasnie zlozyc... Kobieta kazala mi odczekac jeden dzien... Na wydruku mialem najpierw wyjeta kase a pozniej wplate tej samej kwoty...

Witam,

Miałem to samo, wkładam kartę biorę tam chyba 50 zł , i komunikat ze awaria ;[ , karta wyszła i od razu sms przyszedł "Obciążenie 50 zł" , sprawę olałem bo się spieszyłem, ale po paru godzinach kasa wróciła. "Uznanie 50 zł".

Więć widze,że raczej nie ma z tym jakiegoś wielkiego problemu.
Mam nadzieję,że kasa wróci bo jak narazie ani zyla nie mam.
W każdym bądż razie dzięki za odpowiedź.Troszkę spokojniejszy jestem.

ale co?? nie sładałeś reklamacji tylko czekasz aż same wrócą??

trzeba bylo bankomat skopac..mzoe by wypluł pieniadze chociaz

Cytat:
2006-11-02 15:27:18, jankes6 pisze:
Więć widze,że raczej nie ma z tym jakiegoś wielkiego problemu. Mam nadzieję,że kasa wróci bo jak narazie ani zyla nie mam. W każdym bądż razie dzięki za odpowiedź.Troszkę spokojniejszy jestem.

Nie czekaj.
Ja wypłacałem 300 PLN .. błąd bankomatu kasa z konta znikneła ale nie wypłaciło ...
Na reklamacje czekałem blisko 4 tygodnie

Kolega ma konto w inteligo i miał podobny problem. Przy wypłacie awaria, w systemie informacja, że wypłacono. Po telefonie uznali reklamację ale i tak w tym dniu nie mógł już wypłacić bo w systemie było info, że wypłacił czyli jakby chciał wypłacić ponownie to przekroczony limit dzienny.
pozdrawiam
Arturek

ZŁÓŻ REKLAMACJĘ !