Jak rozebrać ten p......... od swiateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ,wczesniej pisałem na naszym forum o włączniku swiateł w mkV podpowiedzcie jak dekikatnie rozebrać ów pioerdolnik żeby podgiąć te blaszki o których wspominaliście,dzięki pozdrawiam

delikatnie scisnac koncowke i z umiarem pociagnac

Uważaj na spężynki

Cytat:
2006-10-31 20:27:40, Matys318 pisze:
Uważaj na spężynki

O jakich sprezynkach piszesz, z trzy razy zdjemowalem przelacznik swiatel i nie widzialem tam zadnych sprezynek. Chyba, ze mowisz o tych od klaksonu, ktore sa w srodku przelacznika, ale to sa sprezyny i latwo nie wyskakuja.

Cytat:
2006-10-31 22:01:56, toradek pisze:
O jakich sprezynkach piszesz, z trzy razy zdjemowalem przelacznik swiatel i nie widzialem tam zadnych sprezynek. Chyba, ze mowisz o tych od klaksonu, ktore sa w srodku przelacznika, ale to sa sprezyny i latwo nie wyskakuja.

nie mowie o takich z kulka na koncu jak za mocno kolega pociagnie to wyskoczy ten kapselek i to czym ruszamy by zapalic swiatla a tam sa sprezynki z kulkami na koncu przekrecasz i slyszysz takie pstryk to wlasnie one

Noo, jak kupiłem mojego Oriona, to ten przełącznik nie pstrykał (później się okazało dlaczego) myślałem - ze starości, dopiero stosunkowo niedawno, przypadkiem na forum widziałem zdjęcia z rozebranego przełączniczka, no i wczoraj sobie dorobiłem tego pstryczka Sprężynka + część z wtyczki typu mały jack Działa wyśmienicie :]

Cytat:
2006-10-31 22:05:31, Matys318 pisze:
nie mowie o takich z kulka na koncu jak za mocno kolega pociagnie to wyskoczy ten kapselek i to czym ruszamy by zapalic swiatla a tam sa sprezynki z kulkami na koncu przekrecasz i slyszysz takie pstryk to wlasnie one

Całe dwie sztuki nawet są, z przodu i z tyłu przełącznika.

wrzucę jeszcze raz: