Nie można zatankować gazu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
jestem nowym urzytkownikiem instalacji lpg, zakupiłem auto już z zamontowaną instalacją. Mój problem polega na tym że wyjechałem zbiornika do zera nie mogę ztankowć gazu, pompa na stacji od razu wybija. Prosze pomóżcie, co to oże być i co z tym zrobić?
pozdrawiam

Odkręć korek wlewu gazu i śrubokrętem sprawdż czy możesz wcisnąć "kulkę"zaworu zwrotnego,jeśli nie będziesz mógł tego zrobić tzn jej wcisnąć należy podejrzewać że był rozbierany zawór tankowania i jest żle złóżony.Następnie sprawdż czy nie jest zakręcony zawór na zbiorniku.Jeśli te dwie czynności wykonałeś i efekt pozostaje taki sam pozostanie Ci demontaż wielozaworu na zbiorniku,ale tę czynność raczej polecałbym Ci wykonać w warsztacie montującym instalacje gazowe ze względów Twego bezpieczeństwa.Zakładam że przewód tankujący nie jest uszkodzony gdyż i takie sytuacje mi się zdarzały na warsztacie.Pozdrawiam

Odkręć kurek do zamykania prszewodu wlewu gazu. Jeśli da się go wykręcić całego i zostanie taki bolec to znaczy że zawleczka puściła. Wysuń ten bolec jakimiś obcęgami i już będziesz mógł tankować. Potem wkręć kureklekko i załóż jakąś zawleczkę an koniec bolca.

Ewentualnie zawiesił ci się pływak na pełnym zbiorniku ?????
zerknij co wskazuje wskaźnik poziomu
pozdrawiam