Sprzeglo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moje sprzeglo:
-nisko chwyta
-po sprzęgleniu na wysokich obrotach czuć smród
-po kilku akcjach jak powyzej, dynamicznej jezdzie pedal sprzegla w trakcie puszczania 'tyka' (czuc na pedale takie stuknięcie jakby) mniejwiecej w polowie 'sprzęglenia'
-pedał na górze ma dosc duzy luz, taki pusty luz nic sie nie dzieje mozna sobie stukac w te i spowrotem pedalem, aczkolwiek pedal w pozycji naturalnej jest 'nad' luzem, czyli na samej górze - podejrzewam ze to jest związane z regulacją, której dokonywał poprzedni własciciel.
-sprzeglo raczej sie nie slizga

kupilem tarcze, docisk, i lozysko oporowe bo juz szumialo tez... powinno wystarczyc? mam na dniach podjechac do znajomego zeby to zrobić, wiec do tego czasu moge jeszcze cos dokupic, tylko nie wiem czy warto w ciemno.

Cytat:
...czy warto w ciemno.

Osobiście poprzestałbym na tym co już masz, jeśli coś dodatkowo wyjdzie, to dokupisz przecież pozdrawiam, Darek.

zalezy mi na tym zeby zrobic to za jednym razem, i w jedno popoludnie. Co do objawów, na zimnym silniku musze bardzo wcisnac sprzeglo w ziemie zeby zmienic bieg... potem juz robi sie coraz luzniej, ale widze roznice miedyz naturalnie wcisnietym sprzeglem, a wcisnietym do oporu z duzą siłą.

Cytat:
2006-11-02 15:38:32, activ pisze:
zalezy mi na tym zeby zrobic to za jednym razem, i w jedno popoludnie. Co do objawów, na zimnym silniku musze bardzo wcisnac sprzeglo w ziemie zeby zmienic bieg... potem juz robi sie coraz luzniej, ale widze roznice miedyz naturalnie wcisnietym sprzeglem, a wcisnietym do oporu z duzą siłą.

Nie masz już regulacji przy pedale sprzęgła ?

U mnie to był objaw zużywającego się siłownika i pompy sprzęgła.
Maiałem już u "speca" wymieniać sprzęgło ale .. wymieniłem siłownik i pompę.
Wymiana w SERWISIE Daewoo ponad 300zł ale i tak doliczyli ponad 100zł za ... regenerację pedału sprzęgła i napawanie otworka w dźwigni pedału.
Razem ok. 415zł.
Swoją drogę na wymianę sprzęgła zachęcali przyjechać, ale ja kontynuję teraz never-ending sprzęgło. Jest nieporównywalnie lepiej niż było.