1.6 Efi mk4 kilka pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to jest małą puszeczka od ABS koło kołą od strony [pasążera
pozatym co to jest w miejscu koła ZAPASOWEGO
jakaś kostka do której idą kabelki z intalacji

zaraz sobie rpxzypomne wiecej żeczy bo napotkałem dziisja kilka i nie wiem jak sobie z nimi poradzic

czy ty mowisz o tym co jest przed prawym kolem za zdezakiem??

tak

Cytat:
2006-11-02 22:18:32, arekturbo pisze:
co to jest małą puszeczka od ABS koło kołą od strony [pasążera pozatym co to jest w miejscu koła ZAPASOWEGO jakaś kostka do której idą kabelki z intalacji zaraz sobie rpxzypomne wiecej żeczy bo napotkałem dziisja kilka i nie wiem jak sobie z nimi poradzic

Ad 1. Pochłaniacz par paliwa. Jeśli to EFi.

Ad 2. Nie wiem. Może jakaś fotka?

jak pochłaniacz par paliwa może być podpiety do węzyków od abs??
a powiedzcie mi co to jest jakaś taka pompka pomiedzy akumlatorem a kielichem?
sory ze nei mam zdjeć
ale kazdy kto ma EFI powienien zczaić

jeśli kabelki są brązowe dwa, a kostka w kole czarna i jest wielkości grubszej paczki fajek, to może to wyłącznik bezwładnościowy pompy paliwa? (tak np jest w scierce)

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2006-11-03 10:08:11 ]

jest to chyba szare nei czarne i też pojeżewam że to wył,. bezwładm. bo cóż innego to jest
teraz pytanie czy da sie i poco to zamontować do mojego rsa???

to zależy czy masz to już w RS?
W MK5 normalnie jest pod skrzynką bezp. Ma za zadanie odcinać zasilanie pompy paliwa jak masz dzwona (w środku jest kulka, która siłą bezwładności przy zderzaniu zozłącza Ci obwód). Normalnie jest od góry przycisk biały, którym włączasz wyłacznik.
Można bez tego żyć, tak samo jak bez pasów bezpieczeństywa, zimowych opon i płynu do spryskiwaczy...

a gdzie efi ma pompe paliwa i czy podejdzie do rsT ??

zapewne w zbiorniku paliwa, ale niech potwierdzą posiadacze MK4.

w zbiorniku paliwa ma efi i calkowicie do rst sie nie nadaje bo w rst jest cisnienie prawie 6 barow a w takim efi moze z 2 (nie wiem dokladnie).Do rst mozesz zalozyc pompe od xr3i bo taka sama lub tez przerobic swoje rst na efi skoro juz masz efi pod reka...tzn jak tego nie zrobisz to bedzie to nie za rozsadne

hehe ale nie chce mi sie bawic z efi
pozatym mam tylko instalacje i nic pozatym
i kto pózniej to zaprogramuje

co to za użadzenei z weżykiem przy kielichu naprzeciwko akumlatora??