Ręczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy szukałem i nie znalazłem w wyszukiwarce odpowiedzi,czy w escorcie z 93r jest i gdzie regulacja linki hamulca ręcznego.I co trzeba rozebrać żeby się do tej regulacji dostać i jak trzeba podciagnąć linkę aby łapała na mniej ząbków

Tak jest regulacja . Pod mieszkiem dźwigni ręcznego (musisz zdjąć ten plastik razem z tą skura) masz pionową śrube - i to jest właśnie regulator.

Pod autem na łączeniu sie linki od raczki z linka do koł

Cytat:
2006-11-03 08:25:44, mini1 pisze:
Tak jest regulacja . Pod mieszkiem dźwigni ręcznego (musisz zdjąć ten plastik razem z tą skura) masz pionową śrube - i to jest właśnie regulator.

dziwne bo ja mam z essa z 93 roku i regulacja jest pod autem w tunelu kolo wydechu i tam tylko sie reguluje

regulacja kolo mieszka byla o ile pamietam kolo 95 roku wprowadzana

Cytat:
2006-11-03 09:01:59, lukas_s pisze:
dziwne bo ja mam z essa z 93 roku i regulacja jest pod autem w tunelu kolo wydechu i tam tylko sie reguluje regulacja kolo mieszka byla o ile pamietam kolo 95 roku wprowadzana

u mnie jest regulacja przy łączeniu się linek (dwóch od kół i linki od drążka ręcznego.
zaglądnij do sklepu - poproś o pokazanie linki i zobaczysz dokładnie gdzie to jest.
pozdro

nie bede zaczynynal nowego watku tylko sie podepne...
dziasiaj dopiero wymienialem opony na zimowki i co zauwazylem, lewe kolo ledwo co moglem ruszyc (dziwne , ze nie wyczulem tego w czasie jazdy) popuscilem linke i sie poprawilo, ale wiadomo ze na drugim kole teraz bedzie bardzo slabo lapac..
i mam pytanie:
w jaki sposob wyregulowac, tak zeby reczny bral z dwoch stron jednakowo???
(zanaczam ze wszystko oprocz bebnow jest nowe, ma ok 1 miesiaca)
bylbym bardzo wdzieczny za jakies wskazowki

samoregulatory sprawne? działające? bo wyglada jakby był zapieczony jeden

no wlasnie powinno byc wszystko oki, miesiac temu wszystko robione..
ach ci mechanicy