MotoNews.pl

Wzmacniacz BLAUPUNKT: GTA 2100, GTA 2, GTA 275

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
I.Jak w tamcie chciałbym kupić wzmacniacz do sooba, (prosze nie pytać do jakiego ale raczej głosnik xplod 30cm).

Teraz mam problem który z tych trzech wzmaków wybrać ?:

GTA 275 (nowy)
GTA 2 (nowy)
GTA 2100 (uzywany)

ma to być wzmacniacz tylko pod soobofer.

II. Moje drugie pytanie brzmi: Jakbym chciał jednym wzmacniaczem napedzić soobofer i dwa głosniki ?

Do wyboru:

GTA 2 lub GTA 4100

Czy tak się da ??

Bo nie wiem czy jest opcja aby była poełna moc po zmostkowaniu na soobofer i jeszcze dwa głośniki.

Czy w takim wypadku musze kupić dwa wzmacniacze jeden do sooba i jeden dla glosników ??

Cytat:
2006-11-03 19:20:32, SOER pisze:
I.Jak w tamcie chciałbym kupić wzmacniacz do sooba, (prosze nie pytać do jakiego ale raczej głosnik xplod 30cm). Teraz mam problem który z tych trzech wzmaków wybrać ?: GTA 275 (nowy) GTA 2 (nowy) GTA 2100 (uzywany) ma to być wzmacniacz tylko pod soobofer. II. Moje drugie pytanie brzmi: Jakbym chciał jednym wzmacniaczem napedzić soobofer i dwa głosniki ? Do wyboru: GTA 2 lub GTA 4100 Czy tak się da ?? Bo nie wiem czy jest opcja aby była poełna moc po zmostkowaniu na soobofer i jeszcze dwa głośniki. Czy w takim wypadku musze kupić dwa wzmacniacze jeden do sooba i jeden dla glosników ??

co do 1 pytania, to GTA 2100... na pewno da sobie rade z sredniej klasy subwooferem ma on 160 Watt RMS/4Ohm, w tym modelu sa dobre koncowki mocy i jest dosc "energooszczędny". Plusem jest CENA/JAKOŚĆ.
2. pytanie, 2 odpowiedz: Na przykładzie GTA 4100, możesz zmostkowac 2 kanaly i napędzić subwoofer, a dwoma pozostalymi zasilić głośniki. Przy takim rozwiązaniu przydałby się juz dodatkowo kondensator...

Korzystajac z Postu kolegii, chcialbym poruszyc temat użycia Wzmacniczy. Mianowicie, JAKIE rozwiązanie jest LEPSZE:

- 2 wzmacniacze dwu-kanalowe (Jeden zasila przednią scene, 2 w mostku subwoofer)

- 1 wzmacniacz cztero-kanałowy ( 2 kanały scena + 2 w mostku Subwoofer?)

JL Audio slash 300/4 - PRZYKŁAD, Polecacie?

[ wiadomość edytowana przez: miki87 dnia 2006-11-04 22:38:01 ]

Lepiej 2x 2 kanały Pasmo subwooferowe wtedy nie wpływa tak na dzwiek kanałow przednich i nie "zabiera" im az tak prądu Wtedy mamy wieksza stabilnosc na przodzie. problem jest w prowadzeniu instalacji