Miska olejowa 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, czy ktos wie cos o tym, zeby do esperaka 2.o zamontowac jakas inna miske olejowa(orginalna rdzewieje na potege)
Pozdro

chodzi mi o to czy sa np aluminiowe miski olejowe, lub moze da sie zamontowac z jakiegos opla? jesli tak to z jakiego, lub jaki jest symbol silnika

nie jestem pewny na 100% ale moze do 2.0 esperaka podpasuje miska od opla 2.0 podobno to te same silniczki ale czy jest sens to ruszac??

moja miska jest tak zardzewiala, ze za chwile przerdzewieje na wylot, i wtedy bedzie kaplica. A moze ktos wie gdzie mozna kupic w okolicach slaska miske do espraka w rozszadnej cenie?

Miska olejowa nie jest wykonana z takiej blachy jak nadwozie. Jeśli faktycznie tak zardzewiała to przypomina mi się post Tomka Mydłowskiego, który opisuje rdzę na misce olejowej z racji braków wycieków oleju. Może masz tem sam problem.

A mnie ciekawi, bo co Ci scrab jakaś inna miska olejowa? Masz 10-cio letnie auto, kupujesz miskę olejową do złomero i jeździsz kolejne 10 lat. Co ja pier*olę Masz zamiar jeździć złomero jeszcze tyle czasu?

Pasuje aluminiowa z C20XE

W sumie racja przeciez nie bede nim juz jezdzil 10 lat na ch... mi taka miska

Miska stalowa na Kotsisa kosztuje coś 74 zł a alu będzie koszyowała min 350 zł - warto?
Ja wymieniłem na stalową i mam spokój.
Kobar

[ wiadomość edytowana przez: kobar dnia 2006-11-11 17:00:45 ]

jest (była) w ofercie w hurtowni DU aluminiowa miska olejowa do espero 2,0 cena nie pamietam ok 170 złociszy.

Cytat:
2006-11-11 23:08:14, malin2 pisze:
jest (była) w ofercie w hurtowni DU aluminiowa miska olejowa do espero 2,0 cena nie pamietam ok 170 złociszy.

To prawie 3x więcej niż stalowopodobny oryginał. Szkoda kasy. Będzie jak z moim teściem co ma nierdzewny wydech zamontowany... w PF125p z 1986 roku. Już niedługo tylko wydech mu z auta zostanie. Inna sprawa, że wydech był zrobiony za friko na boku w olkuskiej fabryce garów... świętej pamięci.