Ogrzewanie tylnej szyby.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam problemik jak w temacie otóż działało mi ogrzewanie szyby, lecz teraz odmówiło współpracy. Co może być tego przyczyną??
Bezpiecznik sprawdzony, dioda po wcisnięciu guzika od ogrzewania świeci się a szybya niestety sie nie grzeje.
Prosiłbym o pomoc i porady.
Z góry wielkie dzięki

Przeczysc mistrzu styki . . i te na klapie i te na tylnym pasie . .

Czyszczone były, niestety nie pomogło

sprawdź czy prąd dochodzi do szyby..jak nie to szukaj wczesniej.. jak dochodzi to coś z szybą się stanęło

może gdzieś masz zwarcie? sprawdź dokładnie albo czy nie uszkodzone są te pasy na tylniej szybie co ogrzewają, pozdro

Prąd dochodzi do pasa z tyłu, na szybie brak, ale prawdopodobnie któryś z kabelków na klapie nie styka z pasem. Wie ktoś który z nich to ogrzewanie tylnej szyby?? moj essi to MK VII 95r. czy wogóle tamtędy idzie czy źle mierzę??

Odpowiedz bardzo prosta: sprawdz przed wlaczeniem ogrzewania ktore styki sa pod napieciem a ktore nie, nastepnie wlacz ogrzewanie i zobacz na ktorym styku pojawilo sie napiecia)
a jesli chodzi o kable to wez przyklad z mitycznego tezeusza: po nitce do klebka

A ja znowu mam inny problem w tym temacie

W moim MKVI jest tak, że bezpiecznik od ogrzewania tylnej szyby sprawnym, dioda się świeci po właczeniu, jednak nie grzeje, ale sprawdzałem miernikiem obwód na szybie (na tych ścieżkach co grzeją) i obwód jest - czyli nie ma na szybie przerwy. Jednak na styki szyby napięcie nie dochodzi. Mam więc pytanie:

Jak zmierzyć to napięcie na szybie, bo może coś źle robię?

A jeżeli już okaże się, że to problem z przewodem, to gdzie go szukać, bo każdy głupi potrafi bez sensu rozebrać pół samochodu bez celu

Pozdrawiam, Alek

mialem te same objawy, po rozkreceniu obicia klapy bagaznika okazalo sie, ze ułamał sie kabelek przy tych stykach, od odwierania i zamykania klapy.

srodkowy styk jest od ogrzewania, o ile dobrze pamietam

[ wiadomość edytowana przez: dyras dnia 2007-01-04 12:55:34 ]

mialem dokladnie to samo jak opisuje dyras, sprawdz polaczenia przewodow w klapie.

Się podłącze pod temat.
Ale ja się pytam czy można jakoś naprawić nitki, które nie grzeją??

Cytat:
2007-01-04 13:38:12, jankes6 pisze:
Się podłącze pod temat. Ale ja się pytam czy można jakoś naprawić nitki, które nie grzeją??

podobno sa do tego jakies pasty przewodzące, którymi łaczysz zerwane ścieżki.

Z klapy wychodzą takie 3 labo 4 bolce, obudowane w plastiku, podważasz w czterech miejscach ten plastik (jest lekko naznaczone) i wyjmujesz całość. Całkie możliwe że odpadł jeden kabelek od tego bolca, jest to trochę utrudnione poprzez zastosowanie strasznie nietypowych konektorków - długi (ok.2,5 cm) cały okrągły.