MotoNews.pl

Ratunku jak otworzyć bagażnik :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem wajcha obok fotela nie działa, ciągne, ciagne i nic. Zamek w bagażniku już był dawno zepsuty jak sie dostać do bagażnika??

[ wiadomość edytowana przez: Hugolino dnia 2006-11-05 17:18:42 ]

cabrio/sedan? z reszta na pewno ten sposób podziała

ja to przerabiałem niedawno... i wszystko jest opisane wystarczy wpisać w wyszukiwarce dokładnie temat Twojego posta...

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=164174&c=45&f=20&start=20

odchylasz tylne siedzenia ?

dokładnie tak jak kauczuk opisał.. wchodzisz do bagaznika od środka i odkręcasz zamek.. przerabiałem w swoim 5D.

oki ide walczyc z tylnimi siedzeniami. Dzienks

kurde jakaś dziwna śruba tam jest nie chce pojść Jade chyba jutro do warsztatu na nowy zamek Ile taka przyjemność może kosztować??

Cytat:
2006-11-05 21:20:14, Hugolino pisze:
kurde jakaś dziwna śruba tam jest nie chce pojść Jade chyba jutro do warsztatu na nowy zamek Ile taka przyjemność może kosztować??

jaka dziwna?? torx z tego co pamiętam.. (tzw gwiazdka).

Gwiazdka to takie krzyżyk czyli 4 kąty ta ma 6

nie żadna dziwna tylko Fordowska

chyba taniej Ci wyjdzie kupić sobie taki zestaw kluczy niż jechać z tym do warsztatu... a klucze prędzej czy później Ci się przydadzą

no tak ale bagażnik sprawny musze mieć. czyli albo nowy zamek albo nowa linka do wajchy sam nie wiem za co się wziąźć

weź sie za podłączenie siłownika i pociagnij kabel do pradu no ale to dla mnie wydaje sie byc prostsze, nie wiem jak dla ciebie
Wymiana linki wydaje mi sie skomplikowana, a znowu nowy zamek kosztowny oraz dodatkowy klucz trzeba nosic...a tak siłownik to przycisk w kabinie, a pod alarm tez mozna podpiac i otwierac z pilota

Cytat:
2006-11-05 22:02:05, Kacper85 pisze:
weź sie za podłączenie siłownika i pociagnij kabel do pradu no ale to dla mnie wydaje sie byc prostsze, nie wiem jak dla ciebie Wymiana linki wydaje mi sie skomplikowana, a znowu nowy zamek kosztowny oraz dodatkowy klucz trzeba nosic...a tak siłownik to przycisk w kabinie, a pod alarm tez mozna podpiac i otwierac z pilota

ja tak właśnie zrobiłem... jeszcze bez pilota, ale przycisk jest i już nie muszę męczyć się z kluczykiem ( w Cabrio linki nie ma :/ )

Ja jak kupiłem auto to nie mogłem otwierać bagażnika za pomocą cięgna obok siedzenia i otwierałem tylko za pomoca kluczyka. Gdy otwieranie z kluczyka zeszłej zimy mi zamarzło zacząłem szukac przyczyny niedziałającego cięgna.
Sprawa była banalna - pancerz linki wypadł z uchwytu i linka sie nie napinała. Po włożeniu końcówki linki w odpowiednie miejsce cięgno działa.

Ale problem zepsutego zamka od bagażnika nadal istnieje. Nie moge przekręcić kluczyka i pewnie wkładka jest do wymiany

Pozdrawiam,

Cytat:
2006-11-06 09:10:14, jabajaba pisze:
Ja jak kupiłem auto to nie mogłem otwierać bagażnika za pomocą cięgna obok siedzenia i otwierałem tylko za pomoca kluczyka. Gdy otwieranie z kluczyka zeszłej zimy mi zamarzło zacząłem szukac przyczyny niedziałającego cięgna. Sprawa była banalna - pancerz linki wypadł z uchwytu i linka sie nie napinała. Po włożeniu końcówki linki w odpowiednie miejsce cięgno działa. Ale problem zepsutego zamka od bagażnika nadal istnieje. Nie moge przekręcić kluczyka i pewnie wkładka jest do wymiany Pozdrawiam,

kurcze, mi tez nie dziala z linki,mam nadzieje ze w zimie nie zamarznie..

bede musial sprawdzic ta linke.

u mnie linka jest bardzo napieta, ze nie da sie pociagnac za uchwyt nawet :/