Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-06 07:31:42 Witam.
Tragedia, już wiem dlaczego kupiłem ten samochód w takim stanie tak tanio. Stała się rzecz straszna, ale od początku. Po zakupie samochodu, na miejscu za kierowcą (pasażera) zauważyłem, że mam podrdzewiałe mocowanie fotela i poprzedni właściciel miał pewnie coś zamontowane, bo przewiercił podłogę 8 śrubami i one też są zakorodowane. Wyglądało na to, że otwory nie były uszczelnione i podczas jazdy w deszczu tam się woda pojawiała i dlatego ruda zaatakowała. Tak jeździłem całe lato i w deszcze nic się takiego nie działo, było sucho. Wczoraj cały dzień lało jak z cebra, samochół na parkingu, nigdzie nie jeździłem. Dzisiaj wsiadłem z żoną do samochodu (fotelik dla dziecka mam na przednim), więc ona wsiadła na tył. Po podwiezieniu jej do pracy, przy wysiadaniu, mówi mi że jest woda, dobrze, że zauważyła, bo siedziała po prawej (tam jest suchutko). Ja na tył, a oczom moim ukazał się obraz jak ze scen dantejskich. Wszystko pływa, tapicera, dywaniki, po prostu masa wody. Rybki jeszcze nie mogłyby pływać, ale jest jej dużo. Po prostu się załamałem, i nie mam pojęcia którędy mogła się dostać. Gdzie szukać przecieków ? Uszczelka drzwi jest ok, tapicerka boczna sucha, więc tamtędy raczej nie leje, jedno co mi przychodzi, że cieknie po rurach nawiewu na nogi, ale jak ?? Jezu, gdzie szukać przyczyn, jak chcwycą mrozy, będzie w samochodzie lodowisko. Podpowiedzcie co to może być i skąd, przecież były w lecie opady i nie było takich jaj, tylko teraz. W sobotę dużo śnieg padał i samochód był zasypany, potem się ociepliło i powoli śnieg stopniał. Może to to, gdzieś znalazło przejście i ścieka do kabiny. Ludziska pomocy, bo mi pikawa chyba wysiądzie. Szlag by to trafił. Miałem sobie kupić zimówki, a tak pewnie kasa pójdzie na to, tylko nie wiem na co i gdzie. szukać. pozdrawiam, załamany Fiskomp |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-11-06 08:51:25 masz szyberdach??
słyszałem taką historie ze w galancie po wypadku tak zrobili szyber dach ze jak zaczynało padać to wody po kostki było |
![]() Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-06 09:37:58
Przy okazji uściślam. Nie mam szyberdachu, więc ta opcja odpada. Co do tej podłogi, to przecież były deszcze czasem intensywne i nic nie wyzlazło, to mnie właśnie zastanawia. To wygląda tak (nie wiem czy dobrze kombinuję), że te pomoknięcie nastąpiło, jak śnieg mi powoli topniał. Czy ktoś obeznany wie jak jest połączona ta kratka przy wycieraczkach, jest ona odseparowana od komory silnika i tylko mi to przychodzi do głowy, że tam gdzieś wewnątrz coś jest ew. strzelone. Przy normalnym deszczu woda jest odprowadzana, a przy wolno topniejącym śniegu, gdzieś ta woda znajduje przejście i ścieka po (albo rurach nadmuchu-ale dziwne, bo reszta jest sucha), albo i tu się skłaniam, jest tam poprowadzony peszel (w nim są dwie wiązki kabli-tak jakby do jakiegoś sprzętu) i ten łoś co to robił, coś sknocił i dlatego są takie jazdy. Czy łatwo można zdemontować tą maskownicę przy wycieraczkach ? Jedyna logiczna droga właśnie tam mnie prowadzi. Jakby globalnie lało przez wetylację, to pływałby cały samochoe tylko w tej jednej częsści. Obmacałem dookoła i wszędzie sucho. Nawet powyżej tej podłogi gdzie jest mokro, tapicerka/wykładzina jest sucha, bo myślałem, że może gdzieś uszczelką boczną cieknie od drzwi, ale nie, jest ok. To gdzieś spod spodu (nie przez te śruby-bo samochód stał), tylko po kanałach dolotowych nawiewu, bądź tym peszlem. Kruca, a tu pogoda niezabogata i nie ma jak rozebrać na polu, a garażu niet. pozdrawiam, |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-11-06 09:40:37 moze to jakos z nagrzewnicy idzie , pamietam w Poldkach czesto zalewalo podloge z nagrzwinicy. A w cari wlasnie pod fotelami sa wyloty. |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-11-06 09:52:09 Wiecie co myśmy tez mieli zawsze basen - dosłownie 3 cm wody w Daihatsu i tam woda wlewała się progami. Dziurawe były wiec warto i tam zaglądnąć. |
![]() Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-06 10:05:15
Ale gdyby to było progami, to boczki tez nie byłyby zamoknięte ? Wybaczcie multum pytań, ale każda wskazoa i sugestia jest cenna. pozdrawiam, |
![]() Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-06 10:07:50
Nagrzewnica chyba odpada, bo wtedy pływałoby wszędzie, a tu tylko w jednym miejscu, ale może ?? Czy wtedy by ubuwało płynu, bo nic stan się nie zmienia i jest jak ma być, full w zbiorniczku, ale zaglądnę do chłodnicy, tyle, że by śmierdziało płynem chłodniczym, a to jest czysta woda. pozdrawiam, |
![]() madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-11-06 10:18:38
Hmm o ile pamiętam to boczki były suche. Najlepiej byłoby wszystko z auta wywalić i popatrzeć. Albo lać je wodą i może dałoby się zaobserwować którędy się wlewa ![]() |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-11-06 12:45:26 no ale plyn by sie raczj dalo odczuc na "wech" mysle ze cos jest nie chalo z karoserią, ja bym posprawdzal ktoredy sobie woda leci, miejsca naciekow itp. a nastepnie ...zakitował to i sprzedał auto ![]() pozdro |
![]() pyrekcb TOYOTA DRIVER ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-11-06 12:55:48
"...tak tanio..." ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2006-11-06 18:15:57 Nie przejmuj się az tak, to może być cos naprawde drobnego.
Wyciągnij fotel, wykładzine i wszystkie plastiki dookoła. Jak nic nie zobaczysz to zlej samochód wodą pod cisnieniem - porządnie dookoła każde drzwi, dach, nadkola, progi i spód Jak to nic nie da to załoz spowrotem fotel i posprawdzaj podatność opon na aquaplaning... A jeszcze cos mi sie przypomniało. Masz elektryke w drzwiach? Moze szlag trafił te przelotki gumowe i leje sie po słupku do środka.. Pozdrawiam |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-11-06 19:20:55
ty to zawsze wszystko ciemno widzisz ![]() |
Arenty Toyota Corolla Sierpc | 2006-11-07 01:21:08 A ja uważam zę gdzieś brak jest zaślepki pod podłogą . Nie najechałesa ostatnio na jakiś krawężnik
Sprawdz spód auta. |
![]() Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-11-07 07:10:14
Witam. Mógłbyś rozwinąć myśl ?? Dzisiaj pewnie będę miał wiadomość, czy kumpel załatwi mi wjazd do kabiny osuszania i będzie robił mój samochód, przynajmniej mógłbym go naprowadzić, a nie żeby rozbierał pół samochodu ![]() Ale chyba i tak trzeba będzie. pozdrawiam, |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2006-11-07 09:25:13 Najlepiej to jak było mówione wcześniej wyjmij wszystko i wjedź na kanał lub podnieś samochód. Silna lampę wstaw do środka, zgaś światło w garażu i popatrz na podwozie gdzie są dziury. A może nadkole tylne ma dziurę i jak jedziesz to leje sie nia woda. |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-11-07 09:42:52 Mi się woda lała do wnętrza bo po naprawie blacharskiej ciołki w enerdowie nii włożyły uszczelki maski (tej przy grodzi). Zobacz czy Ci też czegoś tam nie brakuje. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-11-07 09:53:08 sprawdziłbym zaślepki w podłodze ( duże, ok 50mm średnicy ), do tego popatrz na uszczelki drzwi (tych przy których jest mokro )
ale jeśli piszesz że jest mokro na podłodze, to stawiam na zaślepki w podwoziu... pzdr |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-11-07 09:53:29 Fishkomp bardzo wspolczuje, mysle ze musisz rozbebeszyc caly srodek auta zlac go woda i patrzyc gdzie cieknie, rady miska moga sie przydać.
Akurat aura jest tak beznadziejna ze na polu to robic to masakra. Sprobuj popytac w zakladach blacharskich , moze prywatnie, mysle ze nie obejdzie sie bez jakis lekkiego face liftuingu blacharskiego. Czy autko sprawdzales wczesniej po katem wypadkowosci , nie lekkiej stluczkowosci bo to nic strasznego ale włąsnie wypadkowosci czyli czy autko nie mialo solidnego dzwona ? Bales z komisu czy od prywaciarza, handlarza ..? |