Ile miesiecznie tankujecie Pb jezdzac tylko na LPG ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie ile tankujecie ja odpalam na Pb a jezdze na LPG ale mimo to musze tankowac benzynke za ok 50-80 zl miesiecznie, wogole to mam wrazenie ze bardzo szybko mi opada wskazowka....a jak u was jest ?? (mam 1.6 Zetec)

[ wiadomość edytowana przez: joker dnia 2006-11-06 23:11:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: joker dnia 2006-11-06 23:12:02 ]

Cytat:
2006-11-06 22:57:57, joker pisze:
no wlasnie ile tankujecie ja odpalam na Bp a jezdze na LPG ale mimo to musze tankowac benzynke za ok 50-80 zl miesiecznie, wogole to mam wrazenie ze bardzo szybko mi opada wskazowka....a jak u was jest ?? (mam 1.6 Zetec)

chyba Pb a nie Bp

Czepialski

Wracając do tematu... Ja tam tankuje do pełna i starcza mi to na 2,5 miecha ale czasmi tez jezdze na Pb...

wszystko zalezy od tego ile jezdzisz

ale:

na zimnym silniku spalanie jest wieksze
rozruch silnika wymaga wiekszej ilosci paliwa i pradu

ja robie kolo 1.5kkm/m-c i tez za jakies 50pln musze wlac - czasem wiecej bo staram sie go czasem przegonic na PB

mi starcza ok 5 literków na miesiac ale teraz zima wiecej odpalen na pb więc pewnie troszke wiecej bedzie

Cytat:
2006-11-06 23:00:32, VinCe pisze:
chyba Pb a nie Bp

no wlasnie czepialski

wracajac do tematu mam poprostu duze wrazenie, ze wskazowka zbyt szybko spada...musze zaobserwowac wlalem ostatnio za 50zl V-power Racing....2 dni pozniej dolalem za 50 zl Pb98 i zobaczymy jaki stan bedzie na koniec miesiaca jezeli oczywiscie wystarczy....

[ wiadomość edytowana przez: joker dnia 2006-11-06 23:17:31 ]

Cytat:
2006-11-06 23:02:52, retrospect pisze:
wszystko zalezy od tego ile jezdzisz ale: na zimnym silniku spalanie jest wieksze rozruch silnika wymaga wiekszej ilosci paliwa i pradu ja robie kolo 1.5kkm/m-c i tez za jakies 50pln musze wlac - czasem wiecej bo staram sie go czasem przegonic na PB

ja wlewam podobnie, w zimie mam identyczny wynik, troszkę za wolno sie instalka przełącza na LPG

a ja za kazdym razem jak gaz tankuje to dodatkowa za 10 Pb. Ale w zimie to trzeba bedzie chyba za 20zl tankowac Pb

Biedne te wasze silniki

Nic tylko syf wciągaja ze zbiornika oraz wode

Pilnuję żeby nie było mniej niż 1/4 zbiornika i raz na miesiąc dolewam 10-15 literków - mam sekwencję w swoim autku, a ona dużo więcej Pb żłopie niż podciśnieniówka która była w Escorcie.

Mam do pracy w jedną stronę troszkę ponad 30km robione w odcinku ok 5km z córą do opiekunki i potem reszta już ciągiem do roboty.

W te najzimniejsze dni przełączał się na benzynę po przejechaniu ok 3,0-3,5km

ja leje 5 litrów co jakieś 1.5 miesiąca

ja leje około 25 litrów. 2gen instalacja przełącza mi się jak silnik osiągnie temp 20C

ja za 20 PLN raz na pół roku

daleko nei zajedzież

ja mam Pb/LPG = 12.5%

Raz na dwa miesiące za 50zł i starczy, pilnuje tylko żeby z pustym bakiem nie jeżdzić bo jeszcze syfu zaciągnie...

40-50 zł miesięcznie. Alecz czasem przełączam na benzynę. No i z rana robię na niej 2-3 km, zanim silnik się nie rozgrzeje.

Zazwyczaj co drugi zbiornik gazu 35 litrów (42 pojemność zbiornika) leje 10 litrów Pb by uzupełnić poziom do 1/4 zbiornika.

Poprostu nie robię oszczędności za wszelką cenę i po każdym ostygnięciu silnika na postoju (nie tylko rano) jeżdzę na Pb aż wskaźnik temp nie wyjdzie na pole normal

Cytat:
2006-11-07 12:50:27, ndaniel80 pisze:
Zazwyczaj co drugi zbiornik gazu 35 litrów (42 pojemność zbiornika) leje 10 litrów Pb by uzupełnić poziom do 1/4 zbiornika. Poprostu nie robię oszczędności za wszelką cenę i po każdym ostygnięciu silnika na postoju (nie tylko rano) jeżdzę na Pb aż wskaźnik temp nie wyjdzie na pole normal

Ja robię podobnie - dopóki nie ruszy się wskazówka staram sie nie czekać na postoju, jak się ruszy to do normal jeżdżę na Pb - czasami dłużej. Leję 98 - raz na jakiś czas staram się wyjeździć paliwo i zalać świeże. Jeżdżę dwoma samochodami, więc cięzko powiedzieć na ile mi starcza, ale nie oszczędzam przsadnie benzyny.

ja jak miałem gazowca to nawet w zime odpalałem na gazie i jezdził elegancko,tylko czasami go przepalałem na paliwie,on go nie lubił.