[k] silnik DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, Zdjalem dzis glowiece z mojego 2.0 , w celu ogledzin i dalszego postepowania czyli wymiany pierscieni, i juz przy ogledzinach okazalo sie ze nie bardzo jest snes wymieniac bo cylindry w nienajlepszym stanie sa (3) i koszty remnotu wyjda mnie przy dobrych wiatrach 1500 ( glowiece tez nalezalo by zrobic ) i nie bardzo jest sens sie pchac w takie ksozty wiec poszukuje silnik najlepiej 2.0 dohc ie. ( bo taki aktulanie mam) jesli nie to moze cos innego, jesli nie znajde to zakladam uszczleke zmieniam pasek i dalej bede tak jezdzil
aha i ewelntualnie pompe do wspomagania bo moja sie zatarla ( od 132) tez poszukuje

wyluzuj z ta 2l... kup sobie 1.6 w dobrym stanie, juz ci to zreszta mowilem... 2.0 w dobrym stanie bedzie ciezko kupic

Cytat:
2006-11-07 00:07:01, kipra pisze:
Witam, Zdjalem dzis glowiece z mojego 2.0 , w celu ogledzin i dalszego postepowania czyli wymiany pierscieni, i juz przy ogledzinach okazalo sie ze nie bardzo jest snes wymieniac bo cylindry w nienajlepszym stanie sa (3) i koszty remnotu wyjda mnie przy dobrych wiatrach 1500 ( glowiece tez nalezalo by zrobic ) i nie bardzo jest sens sie pchac w takie ksozty wiec poszukuje silnik najlepiej 2.0 dohc ie. ( bo taki aktulanie mam) jesli nie to moze cos innego, jesli nie znajde to zakladam uszczleke zmieniam pasek i dalej bede tak jezdzil aha i ewelntualnie pompe do wspomagania bo moja sie zatarla ( od 132) tez poszukuje

najlepiej po kap. remoncie za 500zł,co??
albo chcesz dobry silnik i za to zapłacisz,albo wydasz mało i kupisz taki jak Twój...

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

jest jeszcze opcja ze wyda dużo i kupi taki jak swój

Cytat:
2006-11-07 10:19:34, tadzik128 pisze:
jest jeszcze opcja ze wyda dużo i kupi taki jak swój

dlatego lepiej zrobić remont tego co ma....

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

juz gdzies dawalem tu fotki ale chyba ciagle aktualne - silnik 2.0 malo po remoncie przejechane, remont robiony przez mechanika dla siebie bardzo porzadnie ale auta juz nie ma. silnik gaznik osprzet caly plus pompa i listwa wspomagania skrzynia i chyba most ale nie jestem pewien bo to kumpla

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2006-11-07 12:36:58 ]

e tam... ja kupilem 1.6 w bdb stanie za 350 zl i do tgo gratis caly samochod dostalem cuda sie czasem zdarzaja, ale trzeba im pomagac i szukac frajera

kostek wiem jak go kupiles, ale miales farta a teraz w dodatku masz w ogrodzie chujowy widok i jeszcze smutni panowie z PZU kiedys sie odezwa do ciebie.

MAR125:
nie nie chce po kapitalnym za 500 , licze sie z kosztami , dlatego czekam na interssujace oferty, i uczciwych sprzedawcow, bo na taka okazje jak mial dejatoafon to nie sadze ze trafie.

remont to w chuj jebania moze uda mi sie jakies czesci kupic , naprzyklad dobry blok bylby juz ciekawym wyjsciem. zalezy mi na tym by sie dalej wozic fiatem dlatego decyduje sie na kojene tysiace , ale chce to zrobic dobrze (dobrze nie koniecznie znaczy remont za 3000)

Cytat:
2006-11-07 14:40:47, kipra pisze:
kostek wiem jak go kupiles, ale miales farta a teraz w dodatku masz w ogrodzie chujowy widok i jeszcze smutni panowie z PZU kiedys sie odezwa do ciebie. MAR125: nie nie chce po kapitalnym za 500 , licze sie z kosztami , dlatego czekam na interssujace oferty, i uczciwych sprzedawcow, bo na taka okazje jak mial dejatoafon to nie sadze ze trafie. remont to w chuj jebania moze uda mi sie jakies czesci kupic , naprzyklad dobry blok bylby juz ciekawym wyjsciem. zalezy mi na tym by sie dalej wozic fiatem dlatego decyduje sie na kojene tysiace , ale chce to zrobic dobrze (dobrze nie koniecznie znaczy remont za 3000)

dla mnie renont za 3,000 to jste dobrze, za 5,000 juz bardzo odbrze, tylko nie koniecznie mnie ja to stac, a prawda jest taka ze kupisz silnik w stanie 3+ za 1000zl bo nie wierze ze da sie lepsz taniej, zrobisz 30000km i znowu remont, wiec najlepiej zloz swoj na uszczelce a kp nowy i rob mu powili generalke, a ten co masz zajezdzij

i to jest wyjscie , ale tak czy siak trzeba bedzie cos kupic

a bos sie kurwa uparl na 2.0... kup 1.6 latwiej znalesc w godnym uzywania stanie

i opisuj kurwa na gg jak do ciebie pisze

Cytat:
2006-11-08 00:38:28, dejta pisze:
a bos sie kurwa uparl na 2.0... kup 1.6 latwiej znalesc w godnym uzywania stanie i opisuj kurwa na gg jak do ciebie pisze

to znajdz mi taki godny 1.6 , bo jak widzisz w temacie nie upieram sie na 2.0 choc nie ukrywam ze taki mnie najbardziej interesuje, ale jak nie znajde to rozwaze kazda opcje

a poza tym boisz sie ze jak zrobie swoje 2.0 to nakopie do dupy twojej mirce tak?

[ wiadomość edytowana przez: kipra dnia 2006-11-08 09:34:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: kipra dnia 2006-11-08 12:00:31 ]