| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-11-07 01:05:13 Za sugestią cendra (minimalnie zmodyfikowaną) w ramach pomysłu na pochwalenie sie i obudzenia forum ... wymyśliłem
Ja napisze o Sonatce
1) dostała nowy olej do silnika z (racji przebiegu). 2) dostała nowy olej do skrzynizeby lepiej działała - ale nie widac zbytnio poprawy
3) świece też z racji przebytej kolejnej 10 000km
4) na przegaldzie wyszło - końcówka drażka, no to żem ja też wymienił
5) dostała zimóweczki na łądnych alu 14 i znowy ciut nabrała wygladu warszawowatego - chociaż nie dokońca
6) wymieniłem jedną z osłon przegubu - odziwo wewnętrznego który poprostu sie "rozerwał". 7) zapomiałem że kupiłem jedno z piór wycieraczek nowe
1) nie udało mi sie zdobyć nadkoli co mnie bardzo boli (ale jest przynajmniej do rymu)
2) no i nadal wykorzystuje bateryjkę ponówki (w Sonacie) przez co robi za "poranny starter" dla Kucyka
i może jeszcze uda mi sie przerzucić mechanizm wycieraczek (oryginał juz mocno wytarty, piszczy i ma okropne luzy) i spróbuje podregulować cięgna w skrzyni. No to tyle
Zachecam do "zabawy" Pozdrawiam. Misio [ wiadomość edytowana przez: _Misio_ dnia 2006-11-08 00:08:23 ] |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2006-11-07 07:56:02 jeszcze nic no może poza wlaniem płynu zimowego do spryskiwaczy
mam nadzieję, że zima z atakiem wstrzyma sie do 18-ego |
akurnik HF MEMBER Był: Pony, Jest: Vec ... Grodzisk Mazowiecki | 2006-11-07 17:04:45 Ja realizuję następujący plan przygotowujący na zimę:
- wymiana wszystkich poduszek silnika - wymiana świec zapłonowych - przetoczenie tarcz hamulcowych - prostowanie felg zimowych - wymiana tylnych szczęk hamulcowych + samoregulatorów + czyszczenie i równanie bębnów - wymiana przednich błotników i prawych drzwi kierowcy (nie było dzwona) - wymiana opon na zimowe - wymiana czujnika paliwa + zbiornik paliwa (czujnik nie działa a zbiornik dziurawy) - wymiana elastycznych przewodów hamulcowych - wymiana membranki paliwowej w gaźniku (nie wiem dokładnie jakie ma ona zadanie ale jest dziurawa i wiem, że auto gorzej zapala przez to na zimno) - naprawa blacharska podłogi w dwóch miejscach - wymiana przedniej szyby - konserwacja nadkoli i podwozia - wymiana uszczelek drzwi - nalanie zimowego płynu do zbiornika To chyba tyle. To jest największy remont jaki ten samochód miał kiedykolwiek. No ale należy mu się. Myślałem jeszcze o sprzęgle ale to jeszcze może poczekać. Cel jest taki, że na zimę auto ma być bezpieczne, szczelne, dobrze palić na zimno i mało palić. |
termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2006-11-07 22:06:14 W sobotę założyłem zimówki a na 15 listopada jestem umówiony w ASO na zimowy przegląd. |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2006-11-07 23:50:58 Atosek juz dobre 3 tyg. temu ubrał sobie rękawiczki (czyt. zimówki) |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2006-11-08 15:50:50 _Misio_ mozesz odmieniać mój nick, np Cendra, Cendry, może Was troche mylic mój nick ale zapewnim, że jestem facetem
Mój Pony przed zimą dostanie drobny remont blacharski: - zlikwidowanie dziury w prawym progu, - naprawa błotnika przedniego (lewy), jest troche rdzy na nim, - poprawienie drzwi kierowcy (ktoś zle je zaszpachlował ),
- zabezpieczenie komry silnikowej, bo niestety poprzedniemu właścicielowi wylał sie aku i boję sie, że może to osłabic konstrukcje samochodu, dokadniej prawego mocowania zawiasu, - zabezpieczenie "miski" na koło zapasowe, tam pojawiła sie rdza ,
zabezpieczenie antykorozyjne na podwozie .
Jak wróci zmienie mu laczki na zimowe, tylko musze jeszcze 2 oponki kupić. Płyn zmieniony, dywaniki też zmienione na gumowe, przydałyby się wycieraczki nowe... akurnik ile kosztowało Cie przetoczenie tarcz bo moje chyba lekko biją przy hamowaniu |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2006-11-12 16:45:03
![]() |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2006-11-13 00:18:23 Ja placilem za przetoczenie tarcz 40zl od tarczy czyli 80zl |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-12-20 00:03:47 Witam.
Accent w czwartek przeszedl przegląd po 120kkm czyli nowy paseczek rozrządu, napinacz,świece, filtry paliwa, powietrza, oleju, świeży olej, poprawa ręcznego. Oponki zimowe troche wcześniej założylem. I jeździłem sobie zadowolony do wczoraj (18.12) Na obwodnicy Piask mialem bliskie spotkanie czołowe z Kaczorem!!! a jak to wyglada to zobaczcie sami. W profilu wstawiłem fotki z tego spotkania ![]() Szyba do wymiany I co najśmieszniejsze Kaczor przeżyl to spotkanie. Twarda sztuka. Tak mi sie zaczał poniedziałek Pozdrawiam wszystkich
Bartis [ wiadomość edytowana przez: bartis dnia 2006-12-20 00:04:38 ] [ wiadomość edytowana przez: bartis dnia 2006-12-20 00:06:09 ] |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-12-20 00:13:05
hmm, cos chyba nie tak z Twoim profilem, brak dostepu do fotek COFAM powyższe [ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2006-12-20 00:14:50 ] |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-12-20 20:52:00 Juz powinno być dobrze w profilu. U mnie sie otwiera to i u reszty powinno. Pozdrawiam
|
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2006-12-21 08:02:04 wspolczuje na szcescie tylko szybka
a jaj juz myslalem ze jednego z "braci" sciagnales |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-12-21 22:28:26 Już śmigam z nówką szybą
Jak by to był któryś z "braci" to straty były by o wiele wieksze u mnie niż tylko szyba ![]() |