Centralny nie działa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie działa centralny w tylnych jednych drzwiach, co to może być?

he he to rzez walna pyt.
trzeba by najpier sciagnosc boczek zobaczyc co tam sie dzieje moze braknie pradu do silownika a moze cos sie zacielo trzeba najpierw rozebrac boczek i po lukac troszku

Pierw coś tam jakby przeskakiwało i nie chciał otworzyć a potem zamilkł na amen i jest cisza.

A ja proponuję najpierw zacząć od złączki drzwiowej i sprawdzić czy do niej dochodzą prądy.

a gdzie ona jest?

Cytat:
2006-11-07 18:16:47, misiu125 pisze:
a gdzie ona jest?

W tej gumowej fajce, między drzwiami a słupkiem.

a może do każdych drzwi być bezpiecznik?w jakiejś centralce.

żebym wiedział gdzie te kable idą,jakiś schemacik to coś by człowiek znalazł.

Ja mialem kiedys taki przpadek dziwny ,przy progu z lewej strony idzie wiazka przewodow w ktorej sa o ile dobrze pamietam cztery przewody zlutowane z jednym i tam to wszystko zasniedzialo ,moze u ciebie bedzie podobny objaw,

sprawdziłem kable prąd dochodzi są 3 kable jeden z plusem drugi masa ,a trzeci plus jak przekręcam kluczykiem.czy mógł sie spalić siłownik tak nagle?ciężko będzie go wyjąć.

To nie tak. Jeśli to oryginalny centralny to powinieneś mieć 4 przewody. + zasilania, masę i dwa sterujące otwieraniem i zamykaniem. Ale jeśli centralny ani nie otwiera, ani nie zamyka to raczej problem jest w siłowniku. Z wyciągnięciem nie ma problemu. Wychodzi z całym zamkiem, po odkręceniu 3 wkrętów, wypięciu wtyczki i cięgła otwierania.

Czy problemy nie są po myciu samochodu? Jak myłem samochód zbyt dokładnie to przez 3 dni nie działał aż wysechł. Próbowałem dość do tylnego zamka - wredie