Dzwonię w bardzo typowej sprawie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych kolegów i mam pytanie. Mianowicie chodzi mi o olej. Doszedłem do stanu licznika kiedy muszę go wymienić i co się okazuje. Mam Shell Rimula i okazuje się że to systetyk do ciężarowych czyli chyba nie najlepszy. I teraz pytanie jaki mam wlać teraz chodzi mi i firmę i jakieś cenne uwagi dotyczące oleju, któryby nie zawiódł mojej bestii. Thx z góry.

Pozdrawiam

P.S. Aha i jeszcze kwestia czy można (warto zmieniać na minerał) niestety nie jestem biegły w tych kwestiach elektryka i elektronika no problem ale oleje kwestia trochę obca dla mnie do tej pory polegałem na ludziach z warsztatów.

Panie Kapitanie!

Jeśli przebieg podchodzi pod 200tys. w Bestii A dobrze jest zalac minerał. Syntetyk w ok. 10-letnim autku to troche ryzyko (takie zdanie moje i mojego mechanika).

Moja Bestyjka pomimo stosunkowo małego przebiegu (przed chwilą sprawdzone -->113 4468km) jeździ na mineralnym (Mobil 1 15W-40) i wsio jest OK. Kiedyś mechanik zamiast półsyntetyku (przy ok. 57tys przebiegu) zalał minerał Skutek? zmieniłem mechanika Do 100tyś spokojnie syntetyk potem przejście na pół i w końcu minerał. Nie wiem tylko dlaczego u mnie był wlany półsyntetyk przy tak niskim przebiegu

pozdr.

Młody , zalewam tym samym tylko że nie jest to jak piszesz Mobil 1 ( łan ) tylko Mobil Super 15W-40. Ale zdanie mam takie same. rewelacyjny. Jak zalałem raz Shell Helix ( ta sama klasa) tak wypieprzyłem go natychmiast.

pzdr