MotoNews.pl

Peugeot 406 kręci ale nie zapala

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam 406 z 2002 roku 2.0 HDI 90 KM. Przyjechałem do domu, stanąłem, było ok. Na drugi dzień chciałem zapalić i nic. Kręci, ale nie zapala, zapala się klucz i air bag. Pompa nie daje ciśnienia. Nie mam pojęcia co się stało, do tej pory wszystko było ok, może coś z immobilaizerem, poprostu nie wiem. Proszę o POMOC!!!
Z góry dzięki.
Pozdrawiam

Nie jestem "alfą i omegą", ale ja stawiam na immobilaizer. Takie objawy są typowe dla samochodu z nieodblokowanym immobilaizere. Moja propozycja jest następująca: znajdź schemat elektryczny 406 2.0 hdi i poszperaj w schematach lub ściągnij jakiegoś magika z oprogramowaniem serwisowym. Powodzenia

Witam ponownie,
Okazuje się, że to nie immobilajzer, komputer nie ma zasilania, potrzebuje schematu elektrycznego simensa, ale nie wiem gdzie go zdobyć. Jak by ktoś miał, proszę o kontakt, albo przynajmniej proszę o nr kabla zasilającego komputer.
Z góry dzięki

Witam ponownie,
Okazuje się, że to nie immobilajzer, komputer nie ma zasilania, potrzebuje schematu elektrycznego simensa, ale nie wiem gdzie go zdobyć. Jak by ktoś miał, proszę o kontakt, albo przynajmniej proszę o nr kabla zasilającego komputer.
Z góry dzięki