Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2003-09-15 22:32:06 Właśnie o to chodzi że nie. Wszystko w najlepszym porządku - zużycie benzin bez zmian, obroty też, bez strat na dynamice(przejechane w ten sposób ok 3k km). Tylko ta świecąca się kotrolka czasem irytuje. |
![]() Andy-kk Astra G Opole | 2003-09-15 22:32:10
Panowie przyczyna zapisania takiego błędu wbrew pozorom nie tkwi w uszkodzonej pierwszej sondzie lambda, ale przez błędny pomiar innego czujnika. Wiem to bo kilka razy trenowałem ten błąd na tym silniku i w większości na Agili.A jeżeli w aso opowiadają ci takie bzdury to niech ci wymienią sonde a kase i tak ci oddadzą bo kontrolka i tak będzie się zapalać. |
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2003-09-15 22:38:37 To jak ten błąd można wyeliminować?
Jeżeli ASo nie wie za bardzo o co chodzi to może we własnym zakresie da się to jakoś zrobić. |
![]() Andy-kk Astra G Opole | 2003-09-15 22:46:43 Chcesz ich bardzo zawstydzić to powiedz, że sam doszedłeś do tego, że całą winę za pojawienie się tego błędu ponosi przepływomierz powietrza (wiedzą o tym prawie wszystkie serwisy opla). Jak chcesz to niech ci go założą na próbę.
Niestety cena jest większa niż za sondę . |
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2003-09-15 22:54:50 Dzięki
Aż z ciekawości jutro pojadę i trochę ich podenerwuje. |
![]() Andy-kk Astra G Opole | 2003-09-15 22:57:35 Daj znać jaki był efekt wizyty. |
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2003-09-16 14:34:25 Dzisiaj byłem w ASO. No no. Myślełem, że gorzej będzie z ich wiedzą ale widać już mieli takie przypadki i czegoś się nauczyli. Oczywiście komputer pokazał problemy z sondą lambda, ale mechnik w ASO w Pile nie dał się odrazu podpuścić wynikiem diagnozy. Stwierdził że to albo naprawde sonda lambda albo przepływomierz powietrza ![]() ![]() |
![]() Andy-kk Astra G Opole | 2003-09-16 22:56:10 Zapytaj o cenę przepływomierza do Corsy-C z tym samym silnikiem. Są identyczne, inny jest nr.serii i inna jest też cena, bo wychodzi taniej o ok. 400zł.
|
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2003-09-16 23:55:20 Co do różnicy ceny między Agilą a Corsą to jeszcze nie wiem - pytać się będę jak wróce do serwisu. BTW ten "testowy" przepływomierz mam z rozbitej Corsy 1.0 stojącej na placu serwisu ![]() |