| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2006-11-09 18:34:52 Witaj.
Mozesz sprawdzic jeszcze regulator cisnienia paliwa(takie male cos na koncu listwy wtryskowej) |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-11-09 21:01:59 Kurcze ciężko tak nie słysząc silnika i nie widząc auta . A jaki kolor mają spaliny?? Czarny?? Jeżeli tak to faktyucznie zalewa go i jedyne co przychodzi mi do głowy to wtryski leją. Wymontuj listwę z wtryskami (tak żeby je widzieć) odepnij cewkę i kręć rozrusznikiem. Poprawnie działające wtryski powinny "robić mgiełkę" paliwa a uszkodzone będą "lały" lub nie będą podawały paliwa wcale. Może coś to wyjaśni.
Pozdrawiam |
mongo15 HF MEMBER hyundai Scoupe GT Poznań | 2006-11-11 08:32:34 Witam
w sumie to nie patrzyłem czy puszcza dym z tyłu. Autka ładnie pracuje,gdyby to były wtryski to by ładnie nie chodził. Chyba zrezygnuje z Pb i przezuce sie na Lpg.A pdnosnie gazu to co(doman1001) masz za instalke???Gdzies czytałem ze masz zwykły mikser? A jaki reduktor?? no i oczywiście jak sie jeździ na gazie??? Spalanie itp? Pozdrawiam |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2006-11-11 09:46:51 Jeżdżę wyłącznie na LPG a mikser mam faktycznie zwykły tyle że z kompensacją pod turbo (na gazie znam się raczej tak sobie). A co do spalania to nie masz się co sugerować moim spalaniem bo mnie to chla strasznie dużo (ok 15-17 l/100km)ale to dlatego że trochę mam podłubane w silniku i potrzebuje on dużo gazu. A jeździ się bardzo dobrze. Nie narzekam. Były problemy z wyregulowaniem ale jak już to pokonałem to jest ok.
Pozdro |