MotoNews.pl

Zaparowany reflektor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam pytanko...zostawilem na noc auto pod robota (tak tak, praca zmianowa sie klania...) obok byla kaluza i kto nie przejezdzal, chlapal na moja essinke... teraz biedaczynie reflektor zaparowal i daje matowe swiatlo... co mam z tym zrobic ? jak pozbyc sie wilgoci z wnetrza lampy ??

To, że paruje oznacza ni mniej ni więcej że lampa jest nieszczelna a gdzie to już niestety sam musisz do tego dojść. Co do odparowania najprościej było by poczekać... lub zagrzać ją jakoś... to tyle

witam moim zdaniem refrektor jest do wymiany gdy paruje panowie policjanci zabieraja dowodzik mi sie to zdarzylo

moim zdanie refrektor jest do wymiany panowie wladza dowodzik zatrzymaja zdarzylo mi sie to

dowodzik za zaparowany reflektor? a za jazde bez jednego swiatla (przepalona zarowka, cokolwiek) tez zabieraja ??

Cytat:
2006-11-09 19:50:33, Norbi1212 pisze:
moim zdanie refrektor jest do wymiany panowie wladza dowodzik zatrzymaja zdarzylo mi sie to

Pierwszy raz o czymś takim słysze.

W celu odparowania musisz otworzyć tą klapkę zamykającą reflektor i ... włączyć światłą. Ciepło z żarówki wystarczy do odparowania, oczwiście robimy to w możliwie suchym miejscu.

Pozdrawiam.

Pexu masz MK IV więc nie powinno być problemu z rozklejeniem reflektora.
Zagotuj dużą ilość wody,wlej do jakiegoś naczynia,zamocz reflektor szkłem tak aby zamoczony był silikon między szkłem a obudową.Poczekaj chwilkę i odklej.Trzeba zeskrobać stary silikon,nałóż nowy w tym miejscy i złóż jak należy.

Powinno pomóc.

Handluje reflektorami i z doświadczenia reflektor potrafi zajść wodą, ale jak nie może sama woda odparować to oznacza, że reflektor jest za szczelny i para wodna nie może odparować tak, jak wspomnial kolega powinieneś wjechać do suchego miejsca i zdemontować zaślepkę z tyłu reflektora i włączysz światła i po wszystkim sprawdzić czy wszystkie odpowietrzniki lampy nie są zatkane często w lampach podrubach niema odpowietrzników i wtedy należy zrobić malutki otworek od spodu reflektora tak z tyłu.