Pracuje jak traktor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od wczoraj moja omega 2.0 v 16 zaczęła pracować jak traktor. strasznie nie równo. mocy jej brakuje. i czasami się dusi. na wolnych obraotach strasznie trzęsie całą budą. mechanior mówił mi że nie ma takiej jak trzba iskry na 3 świecy. i że trzeba wymienić jakąś cewkę która kosztuje ze 400 zł.
Może ktoś miał coś podobnego w swijej "bestii"i poradzi mi co takiego może w nniej siedzi że tak się dzieje.
wszystko było ok. nie chcę tracić niepotrzebnie kasy, jeżli to nie cewka.
pozdrawian, dzięki za info

[ wiadomość edytowana przez: krzychu_kolo dnia 2006-11-11 18:13:09 ]

ja tak miałem i okazały sie kable wn walnięte wymieniłem i ok.może zacznij od kabli

no i w końcu mi zdechło. popracował przez parę chwil, a potem nie dał się już odpalić, chyba rzeczywiście cewka, a to feler, jak będę więcej coś wiedział to napiszę co z tą awarią.może komuś się przyda.

[ wiadomość edytowana przez: krzychu_kolo dnia 2006-11-13 15:14:04 ]

Albo pasek rozrzadu przeskoczyl...

najpierw sprawdz kable, jesli jest walniety kabel do cewki to Ci nie odpali. Kumpel tak mial, wymiana pomogla
A jeszcze najpierw sprawdz czy zaden z kabli Ci nie wyskoczyl

no i wszystko jasne. włąśnie odebrałem auto od mechanika. tak jak diagnozował, padła cewka wysokiego napięcia. normalnie prawie ją rozerwało. ale to musiało trwac latami. aż w końcu niewytrzymało i rozerwało. koszt to 400 zł z robocizną

Cytat:
2006-11-15 18:19:10, krzychu_kolo pisze:
no i wszystko jasne. włąśnie odebrałem auto od mechanika. tak jak diagnozował, padła cewka wysokiego napięcia. normalnie prawie ją rozerwało. ale to musiało trwac latami. aż w końcu niewytrzymało i rozerwało. koszt to 400 zł z robocizną

nowa?

no pewnie że nowa. widziałem, cewkę i paragon fiskalny, więc może będzie śmigać.