ok nie dałem rady, zapytam..a nóż.. mnie nie zabijecie
więc tak, wiem że aby ustalić czy paliwo się cofa i czy idzie lewe powietrze do pompy trzeba wstawić przeźroczystu wężyk między zaworek zwtrotny a filtr paliwa.
1)jaki to dokładnie ma być wężyk? to się jakoś nazywa? to ma jakieś parametry? czy ide do sklepu mówie że poproszę 20cm takiego przewodu i wiedzą co i jak?
2) czytałem też(ale nie moge tego znaleść ponownie) że można też zrobić 'okienko' w przewodzie paliwowym, wycinając kawałek czarnego przewodu, a wstawiając bezbarwny o większej średnicy, wydaje mi się że to jest najleprzy pomysł, tylko jak to polaczyć? kupić wężyk o większej średnicy i dwa cybanty i to będzie trzymać ok?
3) czytalem też że warto najpierw rozgrzać silnik, wykonać całą operacje, odpowietrzyc uklad i zaraz odpalić , bo na ciepłym łatwiej zaskoczy, zgadza się ?
4) jakieś dodatkowe informacje czy tam nie ma co zepsuć i nie ma już żadnych haczyków?
dzięki za ewentualną pomoc, myśle że nie tylko ja skorzystam...
dla nie których to oczywiste ja wiem.. ale mnóstwo razy piszecie wstaw węzyk.... a tak dokładnie jak to zrobić to nie bardzo wiem:/