Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
darmcdoman MK 7 - 1.8 TD Opole | 2006-11-14 11:35:18 Nie jest to wcale regula, ze to pierscienie albo uszczelniacze.
Mozliwe, ze masz mocno niedogrzany silnik (sprawdz termostat) Podczas jazdy powinienes miec temp. w okolicy litery O. Na jej lewym lub prawym brzegu. U mnie przy niedogrzanym silniku tez kopcil na niebiesko. Zla temperatura oznacza, ze zle ustawiony jest poczatek wtrysku. Mozliwe, ze czujnik temperatury zle dziala, efekt bedzie ten sam. A moze zapowietrza sie paliwo? [ wiadomość edytowana przez: darmcdoman dnia 2006-11-14 11:40:14 ] |
![]() Raven Sympatyk FEFK Suzuki Grand Vitara Jaworze | 2006-11-14 13:48:23 Jeśli tak bardzo kopci to ja bym obstawiał na zużytą turbosprężarkę.
Najproiściej sprawdzić na zimnym silniku, odkręcić wąż i złapac za wirnik, jeśli ma luzy to do wymiany.cała sprężarka (Koszt około 500-800zł regenerowana). Jeśli jednak okaże się że oś turbiny nie ma luzów na zimnym silniku to pozostaje to co napisali poprzednicy, choć nie do końca się zgodzę z teorią że zimny silnik (niedogrzany) będzie brało olej. Jeśli dymi na niebiesko to na pewno nie powinno tak być. |
![]() Pre100n Sympatyk FEFK Ford Focus II C-Max Wroclaw | 2006-11-14 13:50:13 Jesli mocno kopci na nibiesko to mozesz miec walnieta uszczelke pod glowica albo pekniety kanal wodny i spala ci plyn chlodniczy. Zobacz czy ci plyn nie ucieka i czy w zbiorniku nie masz oleju. Poza tym nie zgodze sie z toba ze kazdy diesel kopci na czarno. Sa diesle ktore nie kopca praktycznie wcale. Kwestja kondycji silnika i regulacji wtryskow. No chyba ze na gorce przy 50km/h wbijasz 5 bieg i gaz do gleby ... ale to juz inna historia. |
![]() Raven Sympatyk FEFK Suzuki Grand Vitara Jaworze | 2006-11-14 14:32:16
Preston .. wydaje Ci się to nie jest kwestia regulacji ani kondycji silnika. Nowoczense sinliki w technice CommonRail tym bardziej kopcą podczas obciążenia. Weź np Focusa, Tomkx miał nówkę z salonu przebieg zerowy i kopcił, kilka razy był z tym w serwisie, nadarmo, kopcił na czarno. Poprostu taka jest konstrukcja silnika że dymka może puścić.
Zgadza się Bartku, dym byłby biały, a nawet nie byłby to dym tylko para wodna . |
![]() Wojo Vivaro / był Rally C ... Kraków | 2006-11-14 14:49:21 Wszystkie nowe TDI, TDCi itp z jakimi się spotkałem po dołożeniu do pieca zostawiają za sobą chmurkę. |
darmcdoman MK 7 - 1.8 TD Opole | 2006-11-14 15:13:27 Alez teperatura silnika TD ma jak najbardziej wplyw na jego dymienie na niebieskawo. Czujnik temperatury steruje momentem wtrysku (popularnie mowiac przyspiesza lub opoznia zaplon).
Bez prawidlowej temperatury oraz dobrej pracy czujnika mozna zapomniec o prawidlowych parametrach pracy silnika. |
![]() Pre100n Sympatyk FEFK Ford Focus II C-Max Wroclaw | 2006-11-14 19:35:18 Kolego Raven ... co do wydawania mi sie ... niestety musze sie z toba nie zgodzic. Jesli silnik jest zajechany (wtryski i pierscienie) to nie ma bata kazdy bedzie kopcil stad moja uwaga o kopceniu przy zlej kondycji silnika. Co do spalania plynu ... kolor zalezy od plynu chlodniczego ... przyklad z wlasnego doswiadczenia - plyn zimowy oparty na glikolu w silniku 2,5 TD z fiata ducato dawal dym w kolorze zielono-niebieskim. A co do kopcenia wszystkich diesli to zdecydowanie proponuje zebyscie poczytali o silniku toyoty D4D z technologia D-CAT ... wtedy sie okaze ze nie kazdy diesel kopci. [ wiadomość edytowana przez: Pre100n dnia 2006-11-14 19:36:23 ] |