MotoNews.pl

Pstryczek elektryczek - jak gowno otworzyc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Dzis chcialbym poruszyc niezwykle wazny dla mnie temat Bowiem wreszcie wzielismy sie z ojcem jako tako do roboty w kwestii kosmetyki - naprawiania wewnetrznych malych wad pojazdow, zepsute klapki schowkow i inne piszczace elementy, no i z ciekawosci wzielismy sie takze za tylnie pstryczki, jednakze po odczepieniu tej 'klapy' i wycisnieciu samego pstryczka z obudowy (na zdjeciu prezentujacym sie gdzies w tym poscie pstryczek jest jeszcze w obudowie, jednak wycisnelismy go poprzez punkty oznaczone "A" (te zaczepy)). No i powstal sam problem z rozebraniem pstryczka co by dostac sie do zasniedzialych stykow.

W samym pstryczku z tylu sa trzy zaczepy, dwa male po jednej stronie i jeden szerszy po drugiej. Rozszerzajac je niestety pstryczek nie chce wyjsc z obudowy i tutaj powstaje pytanie w ktora strone mam tego pstrykacza cholernego pchac ??? W strone kabli (rys - kierunek oznaczony nr 1) czy tez w strone samego pstrykacza (kierunek nr 2) ?? To cholerstwo nie chce dobrowolnie wyjsc a nei chcemy uzywac specjalnie duzej sily fizycznej bo pstryczkowi cos sie zlamie i bedziemy plakac za zapasowymi pstryczkami (sami wiemy jak to jest z zakupem tego gowna u nas??

Help... nie chcemy nic uszkodzic/zlamac/pokaleczyc bo nie lubimy laczen "na klej" ktore pozniej znow trza sila fizyczna rozcalac...

dziekuje za uwage i za porady nt mojego lamerskiego problemu niestety nie kazdy jest majsterkowiczem (i mowi to przyszly elektronik )

pstryczek elektryczek:

Z tego co pamiętam (robiłęm to dawno - ponad rok temu) to w tych wyłacznikach sam klawisz zostaje w obudowie - wyjmuje się tylko dno wraz ze stykami - spróbuj delikatnie podwazając zaczepy z boku ciągnąc dno za kable. Jak nie dasz rady to daj znać - wyjme swoje i sobie przypomne dokłądniej (przednie od strony kierowcy robiłem niedawno i napewno były tak rozbierane - wyciągane dno ze stykami - trzeba uważać, żeby nie pogubić części)

Ja się za to samo zabrałem w tamtym roku. Też miałem problem z rozłożeniem samego pstryczna na części - było to cholernie trudne... W końcu udało mi się to zrobić, jednak z takim efektem że całe to cholerstwo połamało mi się w rękach i od tamtej pory (czyli od roku) nie mam otwieranych tylnych szyb...

...nie pamiętam już Cwikus'ie w którą stronę się go wypychało...

Łukasz, a nie myslales nad wpakowaniem tam pstryczkow z bodajze Opla? Cos slyszalem, ze z jakiegos pasowalo (choc nalezaloby wtedy kupic komplet...), nie mowil mi czasem o tym ziaja?

ASTRA 1 MA TAKIE SAME TYLO BEZ PODSWIETLANIA

Pasują od poprzednich opli (Astra1, Corsa itp.), ale oprócz braku podświetlenia mają też czarny kolor.

Witam.
Trzeba:
1.Wyciągnąć sam klawisz, przez podważenie jego boku w okolicy
środka długości.
2.Podważyć 3 zaczepy od dołu przełącznika.
3.Posiągnąć delikatnie za kable.
Cześć.