MotoNews.pl

Ceramizer chyba działa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedawno kupiłem na allegro ceramizer a dokładnie 3 porcyjki do silnika zawory klekotały jak w dizelku i wogólee jakoś tak chodził nie równo. Zrobiłem tak jak w instrukcii czyli nie deptałem strasznie silnika tylko spokojniutko na małych obrotach.
Od wlania ceramizera przejechałem ok 800 km i albo cód jakiś ,sam się podreperował albo żeczywiście ten ceramizer działa bo chodzi równiutko i nie klekocze tak straszliwie.jedyne co się nie sprawdziło z zapewnieniami producenta to to że dalej mam problemy z odpalaniem zimnego silnika i kopci tak jak kopcił.
Może rzeczywiście coś w tym jest

jest coś, to coś to zobaczysz dopiero po kilku tysiącach km i nam powiesz.. opinia chodzi o tym zła.. no ale póki samemu się nie spróbuje to się nie zobaczy

Cytat:
jest coś, to coś to zobaczysz dopiero po kilku tysiącach km i nam powiesz.. opinia chodzi o tym zła.. no ale póki samemu się nie spróbuje to się nie zobaczy

Kajteknr1 napisz dokladnie o co chodzi bo ja tez sie zastanawialem nad ceramizerem. pozdrawiam

wlasnie, napiszcie co o tym wiecie, jak to u was zadzialalo i jakie sa ofekty po dluzszej eksplatacji takiego silnika, tak zebymmogl dac ten topic kumplowi i odwiesc go od kupowania "doktorkow" do silnika...

Musze przyznac ze sam wpuscilem jedna strzykaweczke tego cuda do silnika jakis czas temu i.....
Przestal brac olej :o)
Czy cos wiecej pomoglo, nie wiem....
Ale czy to nie wystarczy???
Pozdrawiam

czy są jeszcze jakieś opinie na temat tych ceramizerów ???
Chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto po zastosowaniu ceramizera przejechał co najmniej 10000 km.

wiec tak ,ja sie napotkalem z takim zdaniem że, wszelkie dodatki do oleju co niby poprawiają, racja, dają rewelacyjny efekt, ale przez krótki czas, a potem silnik jest jeszcze większa klapa niż był i remont tylko zostaje, tak często robią sprzedający , dolewa tego do auta, auto ładnie się zbiera, nie kopci, wogóle cód miód, a po 3-4 tyś nagle sie robi padaka..

no na chłopski rozum jak ze wszystkim , jeśli silnik 'się kończy' a jego remont kosztuje zwykle tysiące, to wierzycie że preparat chemiczny za kilkanaście - dzięsiąt złoty zastąpi remont?

bardzo rozsądna i prawdziwa wypowiedź

ale ja niechcę remontowć silnika tylko:
-Wyciszyć i wyrównać pracę silnika. (chociaż to raczej mam ok)
-Ułatwia rozruch zimnego silnika (szczególnie w zimie).

wciąż czekam no odpowiedź na moje pytanie

niby ceramizer ma starczac na 70tys.... i niby poldkiem bez oleju jezdzili

chodźcie zrzucimy sie po kilka dyszek, kupimy jakiś stary silnik :]
ktoś z forum napewno coś by miał :]
zalać go do pełna, zalac ceramizer i odpalić bez oleju

ale zeby byl jakis efekt to musisz przejechac z tym ceramizerem i swiezo wymienionym oleju ponad 1000 km, dopiro po tym eksperymenty z wylewaniem po takim dystansie dopiero podobno ustala sie jakas warstwa tego ceramizera. Ja wlalem jedna porcyjke ceramizera jak mialem 164 tys, teraz mam 179 tys. To co ja zauwazylem to to ze mniej klepie jak zimnego rano odpalam

Cytat:
2006-11-27 21:13:28, 19 pisze:
bardzo rozsądna i prawdziwa wypowiedź ale ja niechcę remontowć silnika tylko: -Wyciszyć i wyrównać pracę silnika. (chociaż to raczej mam ok) -Ułatwia rozruch zimnego silnika (szczególnie w zimie). wciąż czekam no odpowiedź na moje pytanie

ja bym szukał innych sposobów, zaczoł bym od osprzętu czy działa wszystko na 100% tak jak powinno, może jakaś regulacja, ten ceramizer to bym zostawił na koniec..

Cytat:
2006-11-28 13:44:34, mszuman pisze:
ale zeby byl jakis efekt to musisz przejechac z tym ceramizerem i swiezo wymienionym oleju ponad 1000 km, dopiro po tym eksperymenty z wylewaniem po takim dystansie dopiero podobno ustala sie jakas warstwa tego ceramizera. Ja wlalem jedna porcyjke ceramizera jak mialem 164 tys, teraz mam 179 tys. To co ja zauwazylem to to ze mniej klepie jak zimnego rano odpalam

i o taki efekt mi chodzi; że by rano/jak zimno nie chodził jak disel
czekam na dalsze opinie

ja znam 100% sposób na poprawę - na pewno zadziała

wymiana popychaczy na nowe

a ceramizery, motodoktory i inne badziewia to można sobie do motorynki nalać a nie do auta - no offence

tez nie jestem za takimi cudami jak sie cos zużyło to nie ma rady trzeba wymienic Kolesiowi w golfie klekotały zawory dymił Lał gestszy olej i rozne dodatki a pomogła wymiana popychadeł