Wkladka do zamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Chcieli mi sie wlamac do auta przez zamek, partacze nie wlamali sie na szczescie ale popsuli mi zamkek, nie moge nawet kluczyka do niego wsadzic a co mowiac o otwarciu...mam tzlko jeden jedyny zamek w drzwiach kierwcy+omega c 2000r. Moje pytanie jest takie co zrobic jak auto nie chce sie otowrzc z pilota a zamek jest nie sprawny, czy sa jakies sposoby na otwarice auta i jego odpalenie? NIe mowie tu o drastycznych sposobach typu wybicie szyby. Prosze o opinie i porade

NIkt nie ma pomsyłu anie wiedzy na ten temat?

do kombi daje sie jeszcze wejsc przez bagaznik.
do sedana to nie wiem.

Da się - odpowiedni wzór szpeii (płaskiej odpowiedniej blachy) i heja

A na serio:
1.Szyba papa
2.Laweta - warsztat od zamków - patrz szpeja
3.Wezwanie szpeca od szpeii na miejsce.

A jest jakiś śpec, co to wkładki dorabia? Bo inaczej trzeba chyba wymieniać wszystko ze stacyjką i zamykaniem schowka włącznie, a to nie kosztuje 20zł...

Wiec jzu sie podpytalem- w serwisie wkaldka kosztuje 250zl+ dorobienie wkladki pod kluczyk+ motaz= 500zł. Natomiast pilot kosztuje 190zl + 60 zł zaprogramowanie go (powiedzioano mi ze pilot nie jest naprawialny a tych mikrostyczników "guziczków" sie nie wymienia), ale na domiar zlego aby zamówic to wszytsko , czyli wkladke i pilota tzreba podac kody omegi, a jak sie tego nie ma ( nie wiem nie patzrylem czy cos takiego mam) to + 200zł za ściagniecie kodów.
Po weryfikacjikosztow udalem sie na wycieczke po prywatnych zakladach, podejchalem do elektryka samochodowego ( od reki wymienił mi wszytskei styczniki w pilotach ) koszt 20zł za cała usługe. Wkładka do zamka kosztuje w zaleznosci od tego czy da sie naprawic stry zamke i czy nie od 50 do 100zl. W przypadku gdy zamek jest tak uszkodzony ze nic sie nie da z nim zrobic, koles pwoiedzial ze kupi nowa wkladke i zrobi mi ja pod stary kluczyk (wystarczy tylko zapakdi poprzestawiac) koszt 100zl.

A.S.O jest

Mam kombi ale takie przemyślenia co do
1.Sedana
2.Omegi

1. gdybym miał sedana wykombinowałbym "wejście z kufra", jakaś lineczka żeby położyć jedno z siedzeń po otwarciu kufra.
2. powyższe (dla sedana)plus odpięcie całkowite sterowania z wkładki w drzwiach kierowcy
- 0% włamania na łamak!
no poprostu sie nie da (u ciebie wkładka już połamana więc nie problem, moim zdaniem wszystko w drzwiach poodpinaj -wodziki i przewody i broń boże nie inwestuj w naprawę!!- wnioski z mojej wypowiedzi) u innych (po odpięciu jak wcześniej) wkładkę połamią i tyle!! czyli NIC!
No niestety szybę u kierowcy złodziej wybije i kiszka (alarm mamy nadzieję zadziała), no ale rozpatruję włam na łamak.

szczerze powiem, tam gdzie mieszkam NIC na radiu nie działa,
nasz pilot kluczykowy zazwyczaj po głębokich kombinacjach zatrybia (6prób włączenia w różnych pozach) i gdyby nie to zaraz po kupnie bym takie rozpęcie wkładki zrobił.

pozdrawiam/mpaolos

W omedze C sedan nie mas zamka ani klamki do bagaznika, wsyztsko owtiera sie z tego damego pilota co alarm. A co wtedy jak mi sie wezmie i aku wyczerpie i siłowniki ne beda dizac?
Słyszalem ze jest jakas mozliwosc podpinania gdzies małego akumulatora z kabelkami w aucie i cenrtalny wtedy dziala..., takie awaryjne otwieranei auta, ktos o tym słyszał?

Cytat:
2006-11-18 22:26:35, Gradz pisze:
W omedze C sedan nie mas zamka ani klamki do bagaznika, wsyztsko owtiera sie z tego damego pilota co alarm. A co wtedy jak mi sie wezmie i aku wyczerpie i siłowniki ne beda dizac? Słyszalem ze jest jakas mozliwosc podpinania gdzies małego akumulatora z kabelkami w aucie i cenrtalny wtedy dziala..., takie awaryjne otwieranei auta, ktos o tym słyszał?

Ja słyszałem, ale dla mnie to poniekąd absurd. Kolega w astrze miał podobny problem stymże mógł wchodzić jeszcze przez bagażnik, ale z natury był leniwy więc wezwał jakiegoś gościa magika od otwierania samochodów. Ten podpiął się pod WYDECH - dlatego właśnie dla mnie jest to absurd, choć rzecz jasna mogę się mylić bo nie testowałem nigdy. Nie wiem czym i jak ale wiem, że pod wydech.