Znowu zespolony?! Dziwny objaw!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj wstawiłem reperaturkę nadkola i błotnika i juz pełnie szcześcia zmącił mi brak świateł z tyłu!! Stop działa, migacze działają, a światła nie świecą.
Zastanawiałem się nad zespolonym ale działają normalnie światła z przodu, zarówno postojowe jak i mijania i długie, a także normalnie działa podświetlenie deski rozdzielczej więc mam wątpliwości czy to on!!
Ktoś ma jakieś pomysły?! Z góry dzięki za wszelką pomoc!!

bezpiecznik, żarówka, kable, wtyczki przy lampie i pod skrzynką, skrzynka bezp

Kabelki. Idą lewym nadprożem, potem do bagażnika i tam przy lewym nadkolu.

A są jakies osobne bezpieczniki na światła tylne i przednie?! Jakie numery bezpiecznikó najbardziej podejrzane?! Bo nawet nie mam pojęcia gdzie szukać... :-/

klik
tam jest opis bezp do MK5-6, ale sądzę, że światła będą tak samo jak w innych. Na klapce od bezpieczników jest opis z numerami, numery sa też przy każdym bezpieczniku

Słuchaj a nie masz tak przypadkiem wtyków z tyłu zaśniedziałych ?
ja tak w swoim miałem, co prawda świeciły ale na przykład przy hamowaniu i włączonych mgaczach, światło stopu zaczeło migać zamiast migacza. W tym wypadku pomogło mi troche wd-40 na wtyki. Możliwe że będzie coś innego ale zawsze warto spróbować. pozdrawiam

Ja bym potrzebował kolejną strone jeszcze któej nie ma a na której sa bezpieczniki w dieselku! I myślicie ze to bedzie skrzynka bezpieczników?! Bo bezpieczniki sprawdzałem i są dobre!!

ja bym stawial na Wlacznik Swiatal Stop'u . . takie nieduze gowienko przy pedale Hamulca . . zobaczy czy on nie powiedzial Amen i nie padl . .

Ale stop działa! Kurcze jak mogły sie spalić 2 żarówki w ciągu jednego dnia?! Chyba nie jest tak, że jak jedna walnie to druga dostaje za duzy prąd?! Lece po nowe żarówy i zobacze czy bedzie śmigac!

u mnie tak było z przednimi H4. Wsiadam rano-nie ma prawego. Wymieniam żarówkę, dojeżdżam do roboty - nie ma lewego. Co jest-myślę, wymieniłem żarówkę lewą i tak jeżdżę już 3 miechy...

ja stwwiam na zespolony - mialem podobnie w MK5 i ze po wlaczeniu swiatel tyko mijani mi swiecily a tyl mi nie swieil i podswiatlanie deski - kierunki, stop i dlugie dzialaly. po naprawie zespolonego - problem zniknol

naprawialem to bez wyciagania zespolonego - poprostu wyjąłem końcówkę (po 20 minutach) i mialem dobry dostęp do wlącznika świateł (pokrętło) okazało się ze blaszki były już zużyte i powyginalem je bardziej założyłem i działało - taką oerację musiałem raz na pół roku wykonać. Nie jest to bardzo skuteczna metoda ale chyba jedna z bardziej prostych i nieskomplikowanych...

a... sorki nie doczytalem ze u ciebie deska swieci - to nie zespolony a moze skrzyna bezpieczników

[ wiadomość edytowana przez: jzu dnia 2006-11-15 14:48:10 ]

Juz rozwiązane, okazało sie że żąrówki, dziwne bo jeszcze moze 3 dni wczesniej wszystkie świeciły, a teraz poszło podswietlenie rejestracji i tylnie światła - wszystko!

Czasem tak bywa, że umierają ze starości.

ja tez nie wierzylem kiedys ze mi padły obie postojówki naraz :]
wszystko sprawdzilem a zarówki ostatnie ;p