MotoNews.pl

POXIPOL- czy kleił ktos na tym lusterko???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !
mam krótkie pytanko . Ponieważ odpadło mi wsteczne lusterko od szyby(było przyklejone jakieś pół roku temu na specjalnym kleju do klejenia stali do szkła)więc chciałbym sie od kogoś dowiedzieć czy poxipol nadaje się do przyklejenia tej blaszki mocującej do szyby. Chodzi o samarę. I jeszcze jedna ciekawostka:Samara stała teraz na silnym słońcu przez tydzień i i z kleju zrobiła się jakaś taka tłusta maź(takie jak olej).

Paweł, nie porzyklejaj mi odpadło ze już daaaaaawno temu, tak ze dwa miesiące i nie kleję. mam za to lepszą widoczność do prozodu

Bożeeee, a ja tylko korzystam ze wstecznego lustra i czasami z lewego. Generalni lubi poodwracac glowe

Pozdrawiam

ja tez bym chetnie nie przyklejał , ale jednak sie czasem przydaje
A też miałeś przyklejone na POXIPOLU?????

nie wiem czym, bo mi Stegienny urwał
teraz mam je cały czas na miejscu, tzn w schowku.

No dobra - ide kleić . Jak odpadnie to najwyzej przykleję jeszcze raz...na innym keju
Paweł

Paweł w sklepach dostępna jest specjalna taśma do klejenia lusterek do szyby. Ale jak się przykleji tak już koniec. Kosztuje chyba 12 zł, ale warto.

Nooo już za poźno))Ale dzięki za poradę . W sumie tez myslałem o tasmie...ale nie wiem jak się nazywa takie coś. Te, którymi ja dysponuje np. do mocowania wykładzin nie nadają się do tego bo przy wysokiej temperaturze sie po prostu naciągają
Pozdr
Paweł

Trzeba zajść do lepszego sklepu motoryzacyjnego i powiedzieć co się chce przykleić. Z pewnością polecą tą taśme.

Ja kleiłem już dwa razy na poxipolu i trzyma jak cholera.

Miśiek skoro trzyma na poxipol to czemu już dwa razy kleiłeś?

[QUOTE] Miśiek skoro trzyma na poxipol to czemu już dwa razy kleiłeś?
No właśnie czekałem tylko kto zada to pytanie. A więc: pierwszy raz lusterko urwało się samo, natomiast drugi raz moja mama je urwała (zachaczyła o nie torebką wrzucaną do samochodu) i niestety na dodatek pękła mi szyba.
pozdrawiam

To wszystko wyjaśnia! Baba wszystko popsuje!hahaha

No ja bym sie obraził...

To z babą to w formie kawału! Moim zdaniem nie ma się o za co orazić, ale jesli ktoś czuje się obarzony to z całego serca PRZEPRASZAM

Jeśli chodzi o mnie to ja się nie obrażam, a moja mama tą awarię bardzo przeżyła więc nawet się na nią nie złościłem.

Ja mam na Poxipol przyklejone "wajchy" przy trójkątnych szybkach uchylnych (spoiny narażone są na permanentne naprężenie po zamknięciu) i - odpukac- trzymają idealnie!

Odswiezam watek. Czy moze ktos polecic dobry klej do przyklejenia lusterka? Czy klej Fixall firmy Soudal sobie z tym poradzi? A jak sie sprawuja tasmy klejace?

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2005-06-10 23:32:03 ]
[ powód edycji: literowka ]

tasma dwustronna, ale taka piankowa!
albo klej, ale taki wylacznie do lusterek.
kelejenie na rozne kropelki itp powoduje czesto pekanie szyby. polaczenie musi byc minimalnie elatyczne. Nie zmocno, ale nie moze byc calkiem na sztywno. Ja mam na pianke i trzyma juz b.dlugo.

Cytat:
2005-06-10 09:51:36, adasco pisze:
tasma dwustronna, ale taka piankowa! albo klej, ale taki wylacznie do lusterek. kelejenie na rozne kropelki itp powoduje czesto pekanie szyby.

mogę potwierdzić powyższe. TAŚMA DWUSTRONNA ALBO KLEJ (wyłącznie do lusterek).

Klejenie na superglue czy kropelę powoduje (podobno) inne rozchodzenie się naprężen w szybie i spowoduje ( jak nie odrazu to z czasem) pęknięcie szyby.
Tak mi to wytłumaczył jeden koleś który kiedyś miał firmę , która sie zajmowała klejeniem szyb itp. Koszt takiej taśmy to ok5-10 zeta. ceny kleju niestety nie znam