BMW E-36 2.5 Vanos + gaz jak to działa????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZy bedzie chodziła beemka e-36 2,5na gazie 2 generacji????
Kolektor jest dosyć krótki i aluniniowy nie jak w 2.0 plastikowy mam bingo s w VR6 gdzie kolektor jest ogromny a chodzi na gazie bardzo ładnie.

[ wiadomość edytowana przez: zasilacz dnia 2006-11-16 18:01:16 ]

Bedzie jezdzic na II generacji, ale bedzie mul.
Polecam II generacje + Blos

jesteś pewien co do tego blosa?bo ,mnie sie wydaje że lepiej założyć dobry mikser tuz nad przepustnicą i dobrze wyregulować aten blos to ponoc lipa jakaś a szczególnie te z silnikiem krokowym
ale sam niewiem nigdy nie miałem tego cuda

Będę do upartego powtarzał niemal inne swoje posty i namawiał do 4 generacji do silników z wielopunktowym wtryskiem. Moze potrzeba więcej argumentów:
- moc jak przed przeróbką
- mniejsze zużycie gazu
- brak nadwerężania termicznegoelementów silnika, głowicy przede wszystkim
- brak konieczności wcześniejszej, profilaktycznej wymiany świec i przewodów - znów mniejsze koszty
- mniejsza emisja toksyn - być może dla wielu nieistotne ale jednak ( możesz doczekać z tym autem czasów, kiedy diagności nie będą chcieli podbić przeglądu za emisję spalin, spowodowaną kiepawym układem II generacji.

Więc odżałuj te 3000-3200, zwróci Ci się później w eksploatacji i nie kastruj BMW II generacją....

Cytat:
2006-11-16 19:04:40, zasilacz pisze:
jesteś pewien co do tego blosa?bo ,mnie sie wydaje że lepiej założyć dobry mikser tuz nad przepustnicą i dobrze wyregulować aten blos to ponoc lipa jakaś a szczególnie te z silnikiem krokowym ale sam niewiem nigdy nie miałem tego cuda

Pewny, to ja jestem tylko tego, ze kiedys umre.
Pytales czy auto bedzie jezdzic na II generacji wiec Ci odpowiedzialem i zasugerowalem najlepsze - moim zdaniem - rozwiazanie przy II generacji, czyli Blosa. Mozesz wstawic mikser, mozesz go nie wstawiac tylko zapakowac bezposrednio rure z gazem przed przepustnice i auto bedzie jezdzic - TYLKO JAK BEDZIE JEZDZIC ??? Mozesz wstawic sekwencje .
A najlepiej nie wstawiaj niczego i smigaj na benie i nie kastruj BMW gazem
Prawda panie Gustaw6666

Cytat:
2006-11-16 17:58:50, zasilacz pisze:
CZy bedzie chodziła beemka e-36 2,5na gazie 2 generacji???? Kolektor jest dosyć krótki i aluniniowy nie jak w 2.0 plastikowy mam bingo s w VR6 gdzie kolektor jest ogromny a chodzi na gazie bardzo ładnie. [ wiadomość edytowana przez: zasilacz dnia 2006-11-16 18:01:16 ]

Do BMW tylko sekwencja i tu moge polecić Diego. Silniki bawarek szczególnie głowice lubią pękać (wrażliwe na przegrzanie) więc z II generacją to troche ryzyko. Po drugie przy detonacji lubi klęknąć przepływka a wtedy oczczędności z II gen. idą w diabły.