MotoNews.pl

Czy biale samochody sa tansze??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prowadzislismy ozywiona dyskusje na temat cen samochodow i kolega stwierdzil ze biale sa tansze, nie zgadzam sie z nim. co wy sadzicie na ten temat ?

nie wiem czy wszedzie ale tu gdzie mieszkam sa tansze i to sporo. w wiekszosci sa to auta firmowe a one maja mniejsze wziecie. poza tym popularnosc tego koloru wsrod osob prywatnych jest niewielka. jesli o mnie chodzi to musialoby to auto byc tansze bo innaczej by mnie nie skusilo raczej. niemniej niektore modele wygladaja niezle w kolorze sniegowym.... )))

Cytat:
2006-11-16 22:39:12, Rafał_R pisze:
poza tym popularnosc tego koloru wsrod osob prywatnych jest niewielka.

a ja mam dwa a co do ceny to nie porównywałem ich z tymi samymi wersjami wyposażeniowymi w innych kolorach

Powiem ze niektore modele biale sa najbardziej pozadane To chyba jakas przypadlosc z lat '80 '90 moze

Nie wiem jak to jest w Hyundaiu ale moge sie wypowieziec co do opla, to za kolor bialy i granatowy sie nie doplaca ale juz za inne kolory trzeba dolozyc kase w przypadku A3 az 1700zl

To jak chce miec czerwonego opla to doplacam kase ? Ciekawe a nie przypadkiem za lakier metalic lub perle ?

Jak się nie myle, to kolor biały i czarny nie mają "specyfiki metalicu/mici" więc nie dopłaca się kasy. Ale jak jest teraz to nie jestem pewien.. Jak kupowalismy atosa to czarny i biały były 1000 zł tańsze od metaliców, a 1500 zł od mici

Wydaje mi się, że autorowi wątku chodziło o auta używane.

tak chodzi mi o auta powiedzmy 5-10 letnie. Przyposcmy sa 2 samochody ten sam rok to samo wyposarzenie, bialy i czerwony oba nie metaliki, to czy ten bialy bedzie tanszy?

Witaj.
Nie widziałem jeszcze bieli w metaliku ale samochody w tym kolorze są tańsze. Przyczynia się do tego też cena lakierów. Biała farba jest najtańsza.
Pozrdo.

To ze za metalic sie doplaca to chyba normalne i nie dziwne ze standartowy lakier bialy czy czerwony bedzie tanszy.
Co do uzywanych to wedlug mnie wyznacznikiem jest przebieg i stan techniczny itp.
A co ma cena lakieru bialego w zakupie jak ja kupuje 5-letnie auto ? Nie rozumiem kompletnie. Zreszta wyposazenie, czy lakier metalic to przy sprzedazy jest tylko atutem, ceny tez nie wyznacza.
EUROTAX nie robi podzialu na biale i mniej biale.
Tak na powaznie wydaje mi sie, ze rozowy moze wplywac na cene, tak, tak, bo rozowy jest bardzo zly (jak to mowi Kononowicz). Chcialby ktos z Was jezdzisz rozowym ? Ja tez nie, wiec przy takim samochodzie moze byc problem ze sprzedaza, co jednoczesnie obniza jego cene.
Dawno dawno temu, w czasach gdy na drogach krolowaly fiaty i polonezy cos z tym bialym moze bylo na rzeczy, a wisnia to rarytas

a to pech moj samochod jest rozowy pozatym mam to samo zdanie co vex jezeli bede miec do wyboru pomiedzy bialym samochodem z klima i niebieskim bez to wiadomo ze wezme bialy, a nawet doplace

[ wiadomość edytowana przez: awariall dnia 2006-11-18 17:09:27 ]

Zgodzę się z wami.
Mi kolor biały też nie sprawia różnicy ani nie przeszkadza - sam miałem białe POLO. Ale już tak się utarło w przekonaniach ogółu że biały jest tańszy od innego koloru (oczywiście to samo wyposarzenie)
Wiadomo jeśli miałbym kupić brykę z lepszym wyposarzeniem a była by biała nie wachałbym się.

Pozdro!!!

pytanie retoryczne