| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2006-11-20 17:27:29 Pytanie do wszystkich którzy posiadają bądź posiadali A. Czy u was też włącznik nawiewu wykazuje/wykazywał tendencję do permanentnego przegrzewania się i w rezultacie do przepalenia/spalenia/ w każdym badź razie do dezintegracji.
U mnie włącznik starcza średnio na rok, dwa. Każdorazowo scenariusz jest ten sam. Dmuchawa dmucha na średnim poziomie, włącznik się nagrzewa, zaczyna śmierdzieć przegrzanym plastikiem a potem zgon. Nie wiem czy to typowe czy może u mnie jest coś nie w porządku. ![]() |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-11-20 17:34:27 U mnie zauwazam ze wlacznik, a raczej pokretlo ma tendencje do grzania, ale nie jest to taka temp. zeby plastik palic, jest po prostu cieply jak sie go dotyka. Sam sie zastanawiam czemu tak jest, ale jeszcze nigdy sie nie spalil. |
kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2006-11-20 17:49:56 Może doprecyzuję jak jest z tym topionym plastikiem. Śmierdzi to fakt ale sam włącznik się nie przypala ani nie przytapia. Przegrzewają się ścieżki na płytce drukowanej (czy jak to zwał) wewnątrz włącznika. |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-11-20 21:19:18 silnik dmuchawy pobiera za duży prąd, tam szukaj przyczyny... |
dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2006-11-20 21:52:39 Mam podobny problem, z tym, ze u mnie przegrzewa sie bezpiecznik. Znajmomy elektryk powiedzial, ze trzeba przeczyscic dmuchawe - ma za duzy opor i przez to pobieraz zbyt duzo pradu. U Ciebie bedzie pewnie to samo. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-11-20 22:57:07 a moze miec to zwiazek z poprzelanymi zarowkami podswietlania i panelu od nagrzewania jak i przelacznikow (tylko dwa jeszcze maja podswietlanie)?!?
Odnosnie zarowek, to bylby ktos tak mily i powiedzial w jakim sklepie mozna to kupic, albo moze gdzies na allegro jest. Pytalem sie juz w wielu miejscach o roznej tematyce dzialalnosci, ale nie mieli takich
Do podswietlenia panelu od ogrzewania jest 2W taka smieszna mala zarowka z plaska plastikowka koncowka wsadzana do obudowy, natomiast w przelacznikach wiem ze jest podluzna okragla na koncu, ale jakies mocy to nie wiem, bo nie moge jej wyjac. Wyszukiwarka powiedziala, ze sa 0,5W lutowane, ale takich tez nie maja, tylko 1,2W, a te z kolei pisaliscie ze moga zjarac przelacznik. Nie wiem co robic, a mam ciemno jak za przeproszeniem w dupce u Murzyna ![]() |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2006-11-21 19:15:03
Ja zawsze jak potrzebowałem je kupić to kupowałem 12V białe żarówki do podświetlenia panela radia . W sklepach elektronicznych lub giełdzie elektronicznej. one są nieco mniejsze od tych 1,2W i mają takie długie "nóżki" do wlutowania. Odnośnie włącznika dmuchawy (pokrętła) w mojej karierze ponad trzyletniej też się zjarał jeden i też się grzeje jak dmuchawa pracuje |
kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2006-11-21 20:45:38
Raczej nie, przegrzewa się niezależnie do tego czy miałem podświetlenie czy nie (dodam że do niedawna nie miałem, świeciła się chyba tylko jedna żarówka). A poza tym
U mnie jest inaczej, zarówka od podświetlenia suwaków i włącznika (pokrętła) nawiewu włącza mi się po przekręceniu kluczyka. |
kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2006-11-26 11:15:35
To akurat nie problem, mam praktykę
Spróbuję wyczyścić i zobaczymy. Zwykle olewałem sprawę i doprowadzałem włącznik do totalnej ruiny. W rezultacie mam praktykę w wymienianiu |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-11-26 11:55:14 i papierek, powinien być naprawdę drobniusi, ja u siebie przepucowałem takim grubszym (pewnie ze 120) i strasznie "szura" taki włącznik po czyszczeniu ... |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2006-11-26 18:45:20 Rozbiórka wyjątkowo prosta najpierw cały zespół sterowania nawiewem po odkręceniu dwóch wkrętów pod maskownicą zapalniczki a następnie plastikowe zatrzaski w zespole pokrętła i po zawodach. 100% gwaracji, że zadziała. |