Rozrusznik w e30

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!! Jestem nowy na forum BMW! czytałem juz sporo tematów i uważam ze jest tu dużo ogarniętych ludzi, którzy mam wielką nadzieję mi pomogą, o co bardzo proszę
Mam problem z rozrusznikiem. Kręci się ale nie kręci silnikiem... rozkręcilem go wyczyścilem złozylem zamontowalem i to samo Sprawdzalem automat, wydaje sie ze jest wpożo (wypycha bendyx do konca) a mimo to nie chce obracac silnikiem... POMOCY!!! już trzy dni się z tym męczę

[ wiadomość edytowana przez: YontecK-E30 dnia 2006-11-21 19:09:01 ]

Cytat:
2006-11-21 18:55:37, YontecK-E30 pisze:
Witam wszystkich!!! Jestem nowy na forum BMW! czytałem juz sporo tematów i uważam ze jest tu dużo ogarniętych ludzi, którzy mam wielką nadzieję mi pomogą, o co bardzo proszę Mam problem z rozrusznikiem. Kręci się ale nie kręci silnikiem... rozkręcilem go wyczyścilem złozylem zamontowalem i to samo Sprawdzalem automat, wydaje sie ze jest wpożo (wypycha bendyx do konca) a mimo to nie chce obracac silnikiem... POMOCY!!! już trzy dni się z tym męczę [ wiadomość edytowana przez: YontecK-E30 dnia 2006-11-21 19:09:01 ]

szczotki silnika rozrusznika sprawdz

A szczotki mają jakis wpływ na to czy wypycha bendyx? I jeszcze jedno pytanie czy możliwe jest ze mój problem tkwi w tym ze zębatka będyksu jest wytarta i dlatego nie obraca kołem zamachowym??? Dziś jak przekręciłem rozrusznikiem to silnik zagadał, ale jak zgasł to znów rozrusznik obracał się swobodnie Może jutro uda mi się od sąsiada pożyczyć rozrusznik to dowiem się w czym tkwi problem. mimo to czekam na jakąs pomoc. Pozdro

napewno jezeli masz wytarte zeby to sam sobie odpowiedziałeś

Mam minimalne wrażenie ze mogą byc wytarte ale nie mam się do czego odnieść gdyż nie widziałem jak wygładają takie zęby które wytarte nie są... I kolejne pytanie: Czy rozrusznik zaklada sie tak poprostu czy trzeba go jakoś specjalnie założyc żeby idealnie trafił między zęby na pierścieniu na kole zamachowym?