Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-11-22 02:04:45 Przykro mi że się wytłukłeś...ważne że miałeś farta i nic się Tobie nie stało !
A teraz się będę narażał: jestem PRZECIWNIKIEM jazdy na motocyklu...nieprzejednanym i absolutnym...dla mnie to głupota i ogromne ryzyko na własne życzenie!.. Nie zawsze tak myślałem...ale...od czasu jak na motocyklach zabiło się 2 kumpli z mojej byłej klasy , potem kuzyn dobrego kolegi, potem jeszcze mój serdeczny przyjaciel się kilka razy ciężko "przeszlifował" .....przeszło mi !! Dodam że z tych wszystkich ludzi "tylko" 1 zginął prawdopodobnie z powodu brawury...Ten od "szlifowania" jeździł do pracy (bo musiał a nie miał jeszcze auta) ..przy deszczu ...mimo rozważnej jazdy...nie było czasem szans...w końcu to tylko gówniane , skrajnie niebezpieczne 2 kółka z silnikiem połaczone rurą... Jestem wyleczony na zawsze ![]() ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-11-22 09:01:30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-11-22 22:29:01 A ja się narażę Bogusiowi. Motocyklem jeździłem 3 sezony i to bardzo dużo. Nie miałem jeszcze auta.
Szlifa miałem jedneg - jak mi pies wleciał wprost pod koło. I nie zraziełem się do jazdy. Owszem. Kilku moich kolegów zrobiło sobie kuku. Czytuję czasem listę pl.rec.motocykle. Kiedyś info o śmierci lub poważnym wypadku pisało raz na rok albo żadziej. Teraz niestety średnio co miesiąc. Ale, wg mnie przyczyną takiego stany rzeczy jest fakt, że na motocyklach jeżdżą ludzie, którzy tak naprawde na rowerze nie bardzo potrafią się utrzymać, a po drugie klasa motoicykli też nie ta. Dawniej największym motocyklem była k750. Najszybszym... hm.. chyba jawka (a ze 130 pojechała).A teraz? Jak patrzę na wyczyny tych "moturofców" na motocyklach o wskaźniku moc/masa 20/1 nie mających szacunku dla swojego i codzego życia to mie się zimno robi. To są odpowiedniki wariatów w rozlatujących się 4 kółkach. RÓżnica jest taka, że motocyklista, najbardzij szalony stanowi mimo wszystko mniejsze zagrożenie dla innych (choć oczywiście stanowi) niż poj.. kierowca. Generalna zasada któą wyznaję: to nie motocykl zabija - zabija głupota. I tym optymistycznym akcentem kończę. A tobie Outcast życzę, żebyś przed przesiadką na mocny motocykl miał okazję dłuuugo pojeździć na czymś wolniejszym. Wierz mi - warto. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-11-22 22:43:19
Jest w porządku ....no i masz rację ![]() To że ja nie wsiądę na motocykl...nie znaczy że będę tępił zaraz wszystkich tego wariactwa chcących doznać ![]() No i podpisuję się obiema ręcami pod Twoimi życzeniami dla Outcasta.. ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2006-11-22 23:08:34 ja tez miałem ,,szlifa" na JAWIE i ją przerobiłem ![]() ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-11-23 01:09:28
Wiemy ....na "komarka" ![]() ![]() ![]() |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2006-11-23 01:16:46
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-11-23 11:04:02
Outcast, nie strasz mnie, bo w weckend zamierzam "pofruwać" na swoim motorze, po mieście i poza nim ,,,hm,,,,,,. Też zaliczyłam na swoim glebę, ale żyję i jest OK,,,bynajmniej nie zraża mnie to do jazdy. A teraz mów, który rocznik owej Shadowki VT750 kupujesz, 5-cio biegówka?. Na wiosnę też się przymierzam do tego modelu, ale z gumolami i sakwami w wyposażeniu. [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2006-11-23 11:06:35 ] |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-11-23 11:14:01
Po zrobieniu prawka (jako L-ka jeżdziłam Suzuki GN125) wsiadłam od razu na dwa razy cięży i szybszy motóóóóóór, czyli Hondę Shadow 600 cm3, w tym sezonie a w sumie był to mój PIERWSZY sezon motocyklowy zrobiłam ponad 3 tys. km. Daję sobie radę i myślę iż jestem gotowa dosiąść czegoś mocniejszego, choć niekoniecznie cięższego ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-11-23 21:53:42 Za kazdym razem gdy dostaje smsa od mojej oli "jezdze na motorze" dostaje nerwicy... fajka za fajka.. miała juz kilka wypadków.. cholernie sie o nią boje... ![]() |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-11-23 23:17:21
Czaruś, ale Twoja Kobita fruwa na ścigaczu,,,,,brrrrr ![]() |
![]() Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-11-24 01:00:40 dokladnie sie z toba qbaj zgodze.
Odnosnie shadowa to mysle o roczniku ok 1985 lub podobny, oczywiscie z gmolami sakwami i szyba ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-11-24 10:00:29
W tym roczniku, to chyba 500 albo 700-tka... ![]() Rozejrzyj się może za wczesnymi 600-tkami - bardzo zywotne i fajne sprzęty!!! Pozdr. P. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-11-24 11:33:10 Jeśli 600, to tylko Cbr ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-11-24 13:22:39
Nie przesadzaj, CB600 też daje radę... ![]() ![]() |