| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2006-11-21 23:41:41 wspomaganie - jakie masz koła? pompy były nowe/używki/regenerowane? pasek się nie ślizga/dobrze napięty?
odpalanie - temat rzeka - no i gass
|
muody LOB SYMPATYK Omega B Sport + Prin ... glogow | 2006-11-22 09:17:36 kola (fsensie opony??) 215/55/16
pompy byl uzywane, nie regenerowane. paski dobrze napiete nie slizgaja sie |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-11-22 09:20:31 był gdzieś na forum temat przekładni kierowniczej. Są w niej jakieś zaworki. Najlepiej porozmawiaj z PEPE on trzepie takie cuda. |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-11-22 09:52:36 Po doszczelnieniu przez Drusia mojego ukladu wspomagania (nie ciekla ani pompa, ani przekladnia, ale lecialo skads w cholere - okazalo sie ze opaski przewodow olejowych przetarly metalowa chlodnice wspomagania) tez byly podobne cyrki, jednak trwaly one tak okolo 15 km. W zakladzie wspomaganie bylo. Drus wyjezdzajac przygazowal - wspomaganie zniknelo kompletnie. Pozniej glowilismy sie nad tym z pol godziny i kicha, az ja pomyslalem zeby mocniej przygazowac i zobaczyc jak co bedzie dzialalo. Otoz nagle wspomaganie zaczelo dzialac przy obrotach 3500 (ponizej nie nie bylo go wogole). Po kazdym przygazowaniu zaczynalo dzialac pozniej na nieco nizszych, potem znowu na nizszych, pozniej wogole przestawalo i tak sie dzialo caly czas, a na koniec znowu przestawalo. Zaczalem jechac po ulicy to spox - dzialalo, przy 70km/h przestalo i sie nie wlaczylo do zatrzymania i gazowania na 4000 obrotow i tak kilka razy w kolo macieju... Jak pisalem - po okolo 15 - 20km przejechanych wszystko sie nalezycie odpowietrzylo (jak mi wytlumaczono - zapewne zapowietrzone byly zaworki w przekladni odcinajace wspomaganie przy wiekszych predkosciach) i do teraz jest ok. Jednak w Twoim przypadku jezeli po 100km tak masz to nie mam pojecia - ale opisuje to na wszelki wypadek - bo moze sie przyda ![]() |