Temp. Plynu Chlodzacego w Omega A 2.6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pytanie : Jaka jest normalna tempratura tego silnika po rozgrzaniu ? U mnie wskaznik pokazuje 45 C. Czy to normalne ?

Woz to Omega A 2.6 R6 Manual.

Pozdro

Rider

Jak poszukasz torchę w wyszukiwarce - sporo było o tych temp.
To co masz na blacie na desce rozdzielczej (czyli co pokazuje wskazówka), a rzeczywista temperatura to przeważnie 2 różne światy.
Te omegi "tak mają". 45*C - masz na myśli, że wskazówka dochodzi Ci do 1 kreski? Ogólnie pogrzeb na forum - WYSZUKIWARKA, tam jest wszystko na temat grzania / zagrzewania / ogrzewania.
Pozdr.

U mnie tez jest wedlug wskaznika ok 45 stopni tzn. na pierwszej kresce. W rzeczywistosci mysle ze ma troche wiecej, ok 70. 90 nie osiaga, czuc to po ogrzewaniu gdyz leci lekko ciple, w drugim aucie po rozgrzaniu leci prawie gorace. Na dniach chyba zmienie termostat.

Witam, wymiana termostatu nic nie pomoze, u mnie bylo i jest identycznie, wskazowka na pierwszej kresce za niebieskim polem, wazne jest zeby temperatura byla taka sama w kazdych warunkach, a slabe ogrzewanie jest winna zawalonej nagrzewnicy, w kazdym badz razie ja wymienilem termostat i sytuacja jest identyczna jak przed wymiana, pozdr.