Przeciek i to potężny !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, problem zapewnie pospolity, ale...
Zlokalizowałem przecieki w dwóch miejscach: przy prawym i lewym nadkolu, po wewnętrznej stronie - jak zdejmę tapicerkę bagażnika - ukazują się po obywdu stronach takie tunele plastikowe, w których są wiązki kablowe. Maluteńki strumyk wodu , podczas ulewy, wlatuje sobie wtedy do bagażnika i zalewa filc. Po całym dniu ulewy - fic muszę suszyć conajmniej przez 3 dni!!! Jak tak dalej pójdzie, to korozja dopadnie mnie od wewnątrz = stęchlizna i grzyb, jeszcze przed wiosną, POMOŻCIE, czym i jak to uszczelnić!!!!

Wydaje mi się że najlepiej silikon bezbarwny dostępny w sklepach motoryzacyjnych w takich małych tubkach coś jak butaprem 3,50zł tubka i naciś go tam ile wlezie zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc i to jak.......

OK, zrobie jak mówisz - mam nadzieje, że pomoże !Dam znać jak i co !Dzięki

ja tam obleciałem toto "uszczelką" - takim czymś podobnym do silikonu ale robi sie toto jak guma. Uzywa sie tego do silnikow bo wytrzymuje do 260 stopni. Ale tak naprawde to sie okazalo ze u mnie sie leje z powodu braku nadkoli - ruda dopadla. Zalozylem nadkola i z bańki. Czekam do wiosny i robie rudą na szaro

u mnie też jest przeciek i to przez głupote
jakiś szwab przykręcił gasnice pod siedzeniem pasarzera wkretami na wylot
i sei tapicerka wilgotna robiła
zanitowałem te dziury nitami z urzycim silikonu i mysle ze bendzie ok

Pozdrawiam

ten sam problem, po jaka ciężka cholerkę te ryry jak by nie można na zewnątrz, ale w moim coś sie sączy pod miejscem gdzie jest wlew paliwa wyjąłem z zewnątrz plastik wlewu nałożyłem silikonu wokół wcisnąłem przykręciłem rurke od baku i znów mokro
ale chyba jedynie nadkola pomogą bo jak nie pada ,a są kałuże to tyż mokro
może jest coś czego nie wiem ?
hilfe