Pompa ABS z TC-na jaki inny symbol można wymienić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Na wstępie proszę dużą wyrozumiałość. Mam problem z pompą ABS o symbolu DX 09 127 952, (nr BOSCH 0265 220 427). Problem polega na tym że musze ją wymienić i nigdzie nie mogę takiej kupić. W związku z czym mam pytanie- jaką inną mogę zastosować? o jakim symbolu? Czy wystarczy informacja że auto jest z ABS oraz TC? Czytałem wcześniejsze forum ale brak mi dostatecznej wiedzy. Czy ktoś wie jakie są różnice między pompami o różnym opisie a obsługujące ABS oraz TC? Proszę o pomoc bo zima już czyha a ABS by się przydał. Pozdrawiam

Witam serdecznie. Na wstępie proszę dużą wyrozumiałość. Mam problem z pompą ABS o symbolu DX 09 127 952, (nr BOSCH 0265 220 427). Problem polega na tym że musze ją wymienić i nigdzie nie mogę takiej kupić. W związku z czym mam pytanie- jaką inną mogę zastosować? o jakim symbolu? Czy wystarczy informacja że auto jest z ABS oraz TC? Czytałem wcześniejsze forum ale brak mi dostatecznej wiedzy. Czy ktoś wie jakie są różnice między pompami o różnym opisie a obsługujące ABS oraz TC? Proszę o pomoc bo zima już czyha a ABS by się przydał. Pozdrawiam.
PS-przepraszam że przez nie uwagę wcisąłem ten temat do PORAD

kontaktuj sie z mariosomegos , powinien cos mieć

Pompa DX to jest ABS z kontrolą trakcji, niestety jeżeli chcesz zachować tą funkcję to nie masz wyboru. Jeżeli ci nie zależy to możesz użyć DY lub DH, te są popularniejsze ale to tylko/aż ABS. Wszystkie trzy były montowane w większości Omeg od 1998 roku, a od 2000 we wszystkich. Niestety z pompami z innych opli jest kłopot, nie te koła są napędzane, choć własnych doświadczeń nie mam a np. pompa z Astry II 2.016V też jest z kontrolą trakcji, ale czy się nada to nie wiem.

Piękne dzięki za szybką odpowiedź. Męczy mnie natomiast fakt iż np. na allegro można kupić pompe ABS z TC ale jej symbol jest inny niż DX. Mówię oczywiście o pompach wymontowanych z Omegi B. Czy kupując taką pompe tzn ABS z TC o symbolu innym niż DX (np. z omegi 2,5V6) jest ryzyko że nie będzie działać jak należy?

Cytat:
2006-11-23 08:48:49, Marco77 pisze:
Witam serdecznie. Na wstępie proszę dużą wyrozumiałość. Mam problem z pompą ABS o symbolu DX 09 127 952, (nr BOSCH 0265 220 427). Problem polega na tym że musze ją wymienić i nigdzie nie mogę takiej kupić. W związku z czym mam pytanie- jaką inną mogę zastosować? o jakim symbolu? Czy wystarczy informacja że auto jest z ABS oraz TC? Czytałem wcześniejsze forum ale brak mi dostatecznej wiedzy. Czy ktoś wie jakie są różnice między pompami o różnym opisie a obsługujące ABS oraz TC? Proszę o pomoc bo zima już czyha a ABS by się przydał. Pozdrawiam

To jest pompa ABS TC+, ma cztery niezależne kanały, po jednym na koło. Występuje od '98. Wcześniejsze są trzykanałowe, nie podejdą. Wystarczy pytać o DX, szukaj, są dostępne. Ja pół roku temu kupiłem od Pepe, chodzi jak złoto (pompa, Pepe to nie wiem ).

pozdr, Robert

kupiłem taką ze 2 miesiące temu od Mariosa, tak więc są do zdobycia

Wielkie dzięki za porady. Pompe kupiłem u Mariosa-ten gość ma chyba wszystko
Pozdrawiam serdecznie